סוג ניתוח

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• סוג ניתוח
    משה
    27/02/2012

שלום דוקטור.
    אני בן 25,יש לי מספר 1.5 וצילינדר ב2 העיניים. עשיתי שבוע שעבר בדיקת התאמה לליזר ונמצאתי מתאים(וגם הקרנית שלי הייתה עבה).מכיוון שאני משחק פעם בשבוע כדורסל הרופא המליץ לי לעשות prk ולא לאסיק.
    האם יש הבדלים בטווח הארוך בתוצאות בין הניתוחים?
    האם באמת הכי נכון לעשות במקרה שלי prk?
    ושאלה אחרונה האם יש הבדל היום במכשור בין המכונים השונים או שלכולם יש את הוויבפוינט וזה אותו דבר?
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    סוג ניתוח

הוספת תגובה

• סוג ניתוח - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    28/02/2012

משה שלום,
    ע"פ הנתונים שמסרת אתה אכן מתאים טכנית לשתי השיטות - גם לניתוח מסוג PRK וגם לניתוח מסוג לאסיק.
    ההבדל בין הניתוחים הוא ברקמה עליה מבוצע טיםול הלייזר -
    ב PRK הלייזר מבוצע על פני הקרנית מבחוץ, דבר שגורם למספר ימי החלמה בהם לא רואים טוב ואף לעיניים רגישות במידה זו או אחרת.
    בלאסיק הטיפול נעשה בעומק הקרנית ולכן יש צורך לבצע הפרדה בין שכבות הקרנית - בניתוח זה ההחלמה מהירה הרבה יותר.
    לאורך זמן אין כל הבדל בתוצאות הניתוח, רק בתקופת ההחלמה הראשונית כמו שהסברתי.
    בדרך כלל לספורטאים שמתעסקים עם ספורט מגע אני ממליץ לבצע ניתוח מסוג PRK משום שבלאסיק, לאחר שעושים את הפרדת השכבות, נשארת צלקת קטנה ולא משמעותית היכולה בעת מכה חזקה מאוד בעתיד להיפתח.
    ב PRK זה לא קיים - העין חזקה מאוד כמו לפני הניתוח.
    ולכן, במידה ואתה יכול להרשות לעצמך את זמן ההחלמה אני ממליץ על ניתוח מסוג PRK, במידה וחשובה לך החלמה מהירה יותר - גם לאסיק הוא ניתוח מספיק בטוח במקרה הזה, אולם כאמור המלצתי הראשונה היא על PRK.
    לגבי הוויבפרונט - לרוב המכונים בישראל יש ציוד מתקדם הכולל את הוויבפרונט.
    בחלק מהמכונים דורשים תשלום נוסף על זה.
    במכון אשר בניהולי הרפואי, מבחינה אסטרטגית, איננו גובים תשלום נוסף על מוצר זה אלא מנתחים כל ניתוח בעזרת הוויבפרונט.
    בברכה,
    פרופ' קיזרמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו