מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתאים לניתוח אך בעל חששותדימה18/03/2012
שלום רב
אני בן 24 ונמצאתי מתאים לניתוח. החששות שלי נובעות מכמה סיבות:
אני בעל מינוס 3.50 ו-3.75. המספר הזה יציב שנה וחצי ולפני זה היה יציב במשך שלוש שנים. אך אבי בגיל 50 בעל מינוס7 ויש לו עדשות מולטיפוקל, אחותי בת 37 עם מינוס 5. אני חושש שהמספר שלי לא התייצב סופית ויעלה למספרים של אחותי או אף יותר קרוב לאבי. האם יש סיבה לחשש וכדאי לדחות את הניתוח? הניתוח לא זול ואני לא רוצה לחזור עליו כל שנתיים.
אני כרגע סטודנט ויש ברשותי שבוע - שבוע וחצי למנוחה לאחר הניתוח. כאשר לאחר מכן אצטרך לחזור הן ללימודים והן לקריאת חומר מרובה. ברור לי שלוקח זמן למספר להתייצב אך האם אוכל לחזור לקרוא תוך שבוע ולהשתמש במחשב?
תודה,
דימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתאים לניתוח אך בעל חששות - תגובה
פרופ' אור קייזרמן19/03/2012דימה שלום,
שאלותיך נוגעות במספר נושאים שונים, אענה לפי הסדר:
1. יציבות המספר - עד היום לא הוצגה שום דיאגרמה מחקרית מוכחת שיכולה להסביר או לחזות את יציבות המספר. כל מה שאנו יודעים זה לבדוק האם המספר יציב היום יחסית למצב בשנה האחרונה או יותר מכך.
עם זאת, אנו יודעים ממחקרים שהמספר יחסית מתייצב לאחר סוף ההתבגרות המינית - בערך גיל 18.
כמובן שיש אנשים שהמספר עוד יעלה להם לאחר גיל זה, אין ספק.
משום כך מרבית מכוני הלייזר (והמכון שבניהולי הרפואי בתוכם) נותנים אחריות מלאה ותוספת לייזר עתידית (במידת הצורך) ללא עלות נטוספת, ולכן אין לך מה לחשוש מעלות של טיפול עתידי, הוא במסגרת האחריות אותה אתה מקבל מהמכון.
איני חושב שתגיע למספר כמו אביך, גם לא למספר של אחותך, זוהי עליה גדולה מידי.
אבל כאמור, אין לי כל דרך לדעת זאת בוודאות, זוהי רק הערכה.
2. מבחינת ההחלמה מהניתוח - דבר זה תלוי לאיזה ניתוח תתאים.
במידה ותתאים לניתוח מסוג לאסיק ההחלמה תהיה מהירה ביותר ותכל לחזור ללימודים ולשגרה מלאה כעבור יום-יומיים.
במידה ותתאים לניתוח מסוג PRK ההחלמה תהיה מעט יותר איטית ותחזור לראיה תפקודית כעבור 5-7 ימים מהניתוח. ראיה מקסימלית תגיע בשלב מאוחר יותר 4-5 שבועות מהניתוח.
רק לאחר בדיקת התאמה מלאה הכוללת מיפויי קרנית אוכל להגיד לך לאיזה ניתוח הינך מתאים.
שיהיה בהצלחה
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהעוד כמה שאלות
דימה20/03/2012היום הייתי בעוד בדיקה ונקבע לי כבר מועד לניתוח אך עדיין אינני בטוח
וזה בגלל שהרופא אמר לי שאין כזה דבר ראיית אפס, המטרה של הניתוח להגיע ככל האפשר לראיה אופטימלית ויכול להיווצר מצב של מינוס קטן (עד חצי, במקרה כזה לא מנתחים שוב) אני לא יודע אם זה תאום ציפיות או כסת"ח אך אני מעוניין בניתוח להפטר מהמשקפיים. לא להשאיר לעצמי שאריות וצורך (קטן יותר) במשקפיים
שאלה שנייה, במהלך הבדיקות. אני חושב שאחד מן המתלמדים עשה לי בדיקה שבו שמתי את הסנטר על משטח והואר לי לתוך העין עם אור חזק ואז הייתי צריך להתבונן שמאלה וימינה.. זה נורא כאב לי ואף הערתי לרופא. האם יש סיכון במכשיר כזה לפגיעה כלשהי בעין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהעוד כמה שאלות - תגובה
פרופ' אור קייזרמן29/03/20121. מינוס חצי אינו מספר המצריך משקפיים.
זהו אינו כסת"ח אלא האמת.
לא כל המנותחים יוצאים עם מספר אפס עגול.
גם מספר של עד חצי נותן ראיה של 6/6 ולכן הסר דאגה מליבך.
2. במכוני לייזר אין מתחמחים אלא רק אנשי מקצוע מומחים ולכן איני חושב שהיה שם מתלמד.
בכל מקרה הבדיקה, גם אם אינה נעימה - חשובה ביותר ולא גורמת לנזר כשלהו.
בהצלחה
פרופ קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)