מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות לגביי ניתוח לייזרנדב04/06/2012
שלום, אני בן 20.5, עם ראיה מינוס 3-3.5 וצילינדר נמוך (0.5) בעין אחת. המספר שלי בשתי העיניים כבר יציב יותר מ4 שנים ללא ספק.
לאחרונה ביצעתי בדיקות התאמאה לניתוח ב-3 קליניקות שונות, ובכולן נאמר לי שאני מתאים לבצע את הניתוח בשתי השיטות (אם כי 2 המליצו על PRK וב"עיניים" המליצו אינטראלאסיק).
בעקרון אני כרגע חייל- קצין קרבי בסדיר בתפקיד שנכון לעכשיו ולחצי שנה הקרובה לא מצריך התעסקות כמעט עם שטח/אבק וכדומה. אם זאת אני מאוד פעיל פיזית, בין היתר בתחומים שכוללים מגע (כדורסל, אומנויות לחימה...).
מספר שאלות:
1. האם יש השפעה לעונה שבא עושים את הניתוח? האם עדיף לעשות בחורף כאשר רמת הקרינה של השמש נמוכה יותר? קראתי גם על מחקר ( של ד''ר קית' וולטר) שאומר שבקיץ גובר הסיכוי להזדקק לניתוח חוזר - מה הבסיס שמאחורי המחקר והאם זה נכון?
2.ב2 מקומות הומלץ לי לעשות PRK בגלל שאני פעיל ספורטיבית וקצין קרבי ומצד שני בעיניים נאמר לי שההשפעה לא משמעותית. אני רוצה להבין מה באמת הסיכוי לנזק לאחר ניתוח לאסיק? מהי רמת הרגישות של הFLAP שחותחים באפיטל -ומה באמת מתאים לי.
3. במקום אחר קראתי שניתוח PRK עדיף בכל מקרה לפני גיל 21, האם זה נכון ולמה?
4. בגלל אופי התפקיד אני לא יכול להרשות לעצמי להפסיד שבוע שלם ובטח שלא יותר (אני פשוט צריך להימצא בצבא וגם לעבוד מעט במחשב), השאלה האם זה ריאלי לחשוב שאני אוכל להיסתדר למרות הקושי בנסיעה לצבא בתחבורה ציבורית ובעבודה בסיסית ממש ימים ספורים אחרי ניתוח PRK? (זוהי גם הסיבה שבגללה הייתי מעדיף את שיטת הלאסיק).
אני אשמח לקבל תשובה בהקדם, תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לגביי ניתוח לייזר - תגובה
פרופ' ישראל קרמר10/06/2012נדב שלום,
1. אין למעשה קשר בין העונה שבה מתבצע הניתוח ובין נסיגת אפקט הלייזר בשיטה שבה הניתוח מתבצע כיום.
2. ה-FLAP שנחתך מהקרנית בניתוח מסוג לאזיק או אינטראלאזיק, איננו עמיד למכה ישירה או חבלה ישירה במשך מספר שנים לאחר הניתוח. לכן נראה לי שהניתוח הבטוח עבורך הוא PRK או LASEK.
3. אין לכך חשיבות (הגיל איננו משפיע).
4. ההחלמה הרפואית לאחר ניתוח מסוג PRK היא לא נעימה 4-6 ימים וההחלמה הראייתי ארוכה, כ- 2-3 שבועות.
בברכה,
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)