המלצה להמשך טיפול

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• המלצה להמשך טיפול
    יעלה
    08/11/2012

שלום רב

עשיתי לפני כ-15 שנה ניתוח לתיקון ראייה בעין שמאל (לזיק). הניתוח בעצם נכשל ואני סובלת היום מאקטזיה של הקרנית.

אני רוצה לציין שיש לי קוצר ראייה גבוה (מעל 12) ואסטיגמטיזם.

היום אני בעצם הולכת עם עדשת מגע קשה בעין ימין (שלא נותחה). בעין שמאל אין לי עדשת מגע (העין שנותחה), והאמת שאני מסתדרת טוב מאוד עם ראייה בעין אחת. מזל שיש שתי עיניים...

הבעיה היא שכיום אני מרגישה שכבר קשה לי מאוד לשאת את העדשה בעין (העין נהייתה מאוד יבשה), ולא נראה לי שאוכל ללכת עוד הרבה זמן עם עדשות (עדשת...) מגע.

השאלה שלי היא: האם אפשר להתאים לי במצבי משקפי ראייה? יש לי משקפי ראייה בבית, כאשר בעין שנותחה יש לי עדשה במספר קטן שאינני רואה בה דבר, ואני מסתדרת איתם מצוין למשכי זמן קצרים (צפייה בטלוויזיה וכו'). לאחרונה הייתי כשבועיים בבית והלכתי כל הזמן עם המשקפיים והתחילו לי כאבי ראש, שהרגשתי שהם נובעים מכאבים בעין המנותחת. כאשר חזרתי לעבודה ולעדשת המגע, כאבי הראש פסקו.

מה אפשר לעשות? האם במצבי אני יכולה להתרגל למשקפי ראייה באופן קבע? אני מאוד לא רוצה לעבור עוד תהליכים ניתוחיים בעיניים בעקבות הניסיון המר שהיה לי.

תודה רבה

יעלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    המלצה להמשך טיפול

הוספת תגובה

• המלצה להמשך טיפול - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    08/11/2012

יעלה שלום רב

כאשר יש הבדל משמעותי בין שתי העיניים ניתן להסתגל אליו עם עדשות מגע אך הוא קשה במישקפיים ולכן ככל נראה הופיעו כאבי הראש עם המישקפיים.
    ללא אופציה ניתוחית אולי ניתן להתאים עדשת מגע מיוחדת הנקראת סקלראלית והיא יכולה
    להיות פיתרון מסויים לבעיתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר בבקשה עוד שאלה?

יעלה
    08/11/2012

ד"ר לוינגר שלום. תודה רבה על המענה המהיר.

איזו אופציה ניתוחית עומדת בפניי והאם היא בטוחה?

תודה

יעלה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו