התלבטות ובקשת עזרה

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• התלבטות ובקשת עזרה

אני מתלבט בין המשך עם עדשות מגע רכות שיש לי ואני איתם כבר 17 שנים , לבין ניתוח לייזר להסרת משקפיים וגם בין סוגי הניתוח .

ביקרתי בשני מכונים כל אחד אמר לי שאני מתאים לניתוח אחר, עובי קרנית 520 מספר 3.25 צילינדר 2.5 . בן 38.

1. הבנתי שהחיתוך מחליש את הקרנית , אין זה מסוכן לטווח ארוך גם אם הקרנית חזקה לפני הניתוח ?

2. במכון אחד אמרו לי ששיטת השיוף טובה יותר לצילינדר גבוה כמו שלי ובמכון השני ההפך שדוקא בגלל הצילינדר הגבוח עדיף חיתוך. מה נכון ?

3. האם תהיה בעיה להמשיך עם עדשות מגע גם כשאזדקק למשקפיים לקרוב ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    התלבטות ובקשת עזרה

הוספת תגובה

• התלבטות ובקשת עזרה - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    13/11/2012

שלום רב,
    1. ברפואה לא תמיד יש רק תשובה אחת נכונה. סביר להניח ממה שכתבת שאתה מתאים לשני סוגי הניתוחים. יש לציין כי לשני הסוגים תוצאה זהה, ההבדל היחיד הוא בהליך ההחלמה. בלאסיק ההחלמה מהירה מאוד, ב PRK ההחלמה מעט יותר איטית.
    2. אכן ניתוח לאסיק מחליש מעט את הקרנית, זאת הסביה שעושים ניתוח זה רק למי שיש קרנית חזקנ מאוד מלכתחילה. במכון שבניהולי הרפואי רק כ 30% מותאמים ללאסיק וכ 70% ל PRK. אם אתה מהמיעוט שמתאים שלני הסוגים - זה לטובתך.
    3. המספרים והצילינדר שלך לא אמורים למנוע ניתוח מסוג לאסיק, אולם יש עוד נתונים שעלי לדעת לני קביעה סופית של סוג הניתוח.
    4. לא הבנתי את השאלה לגבי עדשות מגע - בגדול אין בעיה להרכיב ע"מ לאחר הניתוח (לא אמור להיות צורך כזה אבל טכנית אין בעיה להרכיבם). לכשתצטרך משקפים לקריאה - ע"מ לא יעזרו שכן אם תרכיב אותם - לא תראה טוב לרחוק.
    בברכה,
    פרופ' קיזרמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון של הסעיף הרביעי בתשובה

________
    13/11/2012

שלום,

בסעיף הרביעי פרופ' קייזרמן התכוון שאם תרכיב ע"מ בגיל מבוגר יותר (לאחר גיל 40-45 ) זה יקשה על הראיה שלך לקרוב (קריאה וכדומה). הראייה לרחוק לא תהיה מושפעת אלא אם כן הותאמו לך ע"מ בצורה לא נכונה .

כל זה נכון עבור ע"מ רגילות , אולם אם תבחר להרכיב ע"מ מולטיפוקאליות - תוכל לראות טוב בכל המרחקים .

כל טוב

שלמה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו