מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיטת ASA וכמה שאלות ספציפיות לגבייעדי25/12/2012
שלום רב,
נתקלתי בפרסומת של אחד המכונים להסרת משקפיים ללא חיתוך הקרנית, בשיטת ASA. נראה לי שזו שיטה חדשה יחסית, שכן כל השיטות האחרות שאני מכירה וקראתי עליהן הן שיטות שבהן מבוצע חיתוך של קרנית העין.
- האם יש מספיק ניסיון בארץ לטיפול בשיטה זו?
וספציפית לגביי, יש לי קוצר ראייה של 8- וגם צילינדר בשתי העיניים. כמו כן, במשך חצי השנה האחרונה יש לי GPC בעיניים שפשוט מסרב לעבור (אחרי הפסקה ארוכה מעדשות מגע וטיפול בעזרת טיפות עיניים).
- האם באופן עקרוני שיטה זו יכולה להתאים לי?
- האם ה-GPC בעיניים יכול להפריע לעדשות המגע הטיפוליות ששמים כמה ימים לאחר הניתוח?
תודה והמשך יום טוב,
עדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטת ASA וכמה שאלות ספציפיות לגביי - תגובה
פרופ' אור קייזרמן25/12/2012שלום רב,
ישנם שני סוגי ניתוחים להסרת משקפיים בלייזר - לאסיק או PRK.
בשיטת הלאסיק אכן חותכים את הקרנית.
בשיטת ה PRK לא חותכים את הקרנית.
הניתוח שציינת (ASA) הוא ממשפחת ה PRK ואינו מערב חיתוך קרנית. בניתוח זה יש להוריד את שכבת האפיטל העוטפת את הקרנית (אל דאגה היא גדלה תוך יומיים חזרה). הכינוי ASA מדבר על אופן הורדת שכבה זאת (יש גם כמה דרכים להוריד שכבה זאת ולכל דרך - כינוי אחר).
בגדול אין הבדל משמעותי בין תת-השיטות השונות להסרת האפיטל וכל רופא בוחר את השיטה העיפה עליו.
במכון אשר בניהולי הרפואי חלק מהרואים משתמשים בשיטת ה ASA וחלק בשיטות אחרות - לא מצאנו כל הבדל בתוצאות הניתוח.
אין מדובר בשיטה חדשה אלא בשיטה ותיקה וטובה עם המון ניסיון בארץ ובעולם.
למעשה זוהי השיטה הותיקה מבין שני סוגי הניתוחים (לאסיק או PRK).
לגבי נתוניך האישיים - על פניו נראים מתאימים אבל כמובן שיש לעבור בדיקת התאמה.
ה GPC לא מהווה בעיה לניתוח, גם לא לעדשות מגע ששמים בעין בימים הראשונים לאחר הניתוח (את בטיפול תרופתי בימים אלו ולכן אין בעיה).
בברכה,
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה על התשובה המהירה, ושאלה נוספת
עדי25/12/2012קודם כל אני מתנצלת על הבורות, משום מה חשבתי שבכל השיטות מבוצע חיתוך.
ולשאלתי הנוספת, ששוב אולי נובעת מתוך בורות: הבנתי שבשל מספרי הגבוה ייתכן מאוד שלאחר הניתוח יישאר לי מספר נמוך וכן אזדקק למשקפיים לראייה לרחוק, נהיגה וכו'. אמרו לי שזה מאוד תלוי בעובי הקרנית, עד כמה ניתן לשייף אותה. אבל אם בשיטה זו לא משייפים אותה יכול להיות שלא יישאר לי מספר? ושוב, מבחינה עקרונית בלבד, ידוע לי שמבצעים בדיקות התאמה מקיפות לפני הניתוח.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהסליחה, תיקון...
עדי25/12/2012התבלבלתי, כן משייפים את הקרנית אבל לא מבצעים חיתוך. אולי אחדד את השאלה: מה הסיכוי שלא יישאר לי מספר כלל, בהנחה שהקרנית עבה וניתנת לשיוף מרבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)