מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בשיטת ההחלמה הכואבת אפשר תיקונים?שאול26/12/2012
שלום!, שמי שאול, עשיתי הסרת-מישקפיים בלייזר בשיטת LASIC בגיל 39 והיום בגיל 52 אני רואה עדיין 6על6 בלי שום בעיות, והיה לי מיספר מינוס8....אני זוכר שיום לאחר הניתוח, כבר ראיתי היטב ונעלמה האי-נוחות...
הבת שלי, בת 20, ירשה מימני את קוצר הראייה.
שמעתי אתמול בערב באיזו חתונה ממכר,על שיטה חדשה שבה ההחלמה היא איטית וכואבת, עם תחושה של חול בעיניים, בקיצור החלמה לא נעימה, אבל היתרון הגדול שלה הוא, שאפשר לעשות תיקונים במידה והיא תביא איזה שניים, או שלושה ילדים ויהייה לה שוב פעם קוצר-ראייה, היא תוכל לבצע תיקון או שניים ולחזור ל-6על6....ככה סיפר לי המכר שעשה בשיטה הזאת, אבל הוא לא זכר את שם השיטה המדויק....
האם מה שהוא אומר נכון וכדאי לבת שלי לבצע עכשיו, כשהיא במינוס5, בשיטה הלא-נעימה הזאת, כדי שהיא תוכל לאחר ההיריונות, לבצע תיקונים אם תיצטרך בלי בעייה?
בתודה מראש למומחה שישיב לי - שאול -- יום ד' 26/12/12 שעה 1000* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המכר אמר את שם השיטה הנ"ל PRK ASA
שאול26/12/2012זה שמה של השיטה עם ההחלמה האיטית והכואבת -- PRK ASA -- האם אכן בשיטה זו אפשר לבצע תיקונים, במידה ושוב יש קוצר-ראייה בלי בעיות? - תודה! - שאול
(חבל שאי-אפשר לערוך ולתקן את ההודעה הראשונה...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההמכר אמר את שם השיטה הנ"ל PRK ASA - תגובה
פרופ' אור קייזרמן26/12/2012ישנם שני סוגי ניתוחים להסרת משקפיים בלייזר - לאסיק או PRK.
בשיטת הלאסיק אכן חותכים את הקרנית.
בשיטת ה PRK לא חותכים את הקרנית.
הניתוח שציינת (ASA) הוא ממשפחת ה PRK ואינו מערב חיתוך קרנית. בניתוח זה יש להוריד את שכבת האפיטל העוטפת את הקרנית (אל דאגה היא גדלה תוך יומיים חזרה). הכינוי ASA מדבר על אופן הורדת שכבה זאת (יש גם כמה דרכים להוריד שכבה זאת ולכל דרך - כינוי אחר).
בגדול אין הבדל משמעותי בין תת-השיטות השונות להסרת האפיטל וכל רופא בוחר את השיטה העיפה עליו.
במכון אשר בניהולי הרפואי חלק מהרואים משתמשים בשיטת ה ASA וחלק בשיטות אחרות - לא מצאנו כל הבדל בתוצאות הניתוח.
אין מדובר בשיטה חדשה אלא בשיטה ותיקה וטובה עם המון ניסיון בארץ ובעולם.
למעשה זוהי השיטה הותיקה מבין שני סוגי הניתוחים (לאסיק או PRK).
בשיטה זאת אפשר לעבור תיקונים עתידיים במידת הצורך (כמובן רק לאחר בדיקות). גם בלאסיק אפשר לעבור תיקונים במידת הצורך.
בברכה,
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה פרופ' קייזרמן, אבל האם זה נכון
שאול26/12/2012שבשיטה שאני עשיתי LASIC, צריך קרנית עבה בשביל לבצע תיקון, אבל אותו מכר שלי אמר לי שהמנתח שלו אמר לו, שבשיטת PRK ASA לא חייבים קרנית עבה בשביל תיקונים ואפשר גם עם קרנית ממוצעת ואפילו דקה....זה נכון?, ואם זה לא נכון, על איזו שיטה אתה ממליץ יותר, בשביל חיילת בת 20, שכניראה תיהייה בהריון פעמיים, שלוש,ואולי ארבע?....וכניראה שהיא תיצטרך תיקון/נים....בתודה פרופ' קייזרמן!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)