השיטה הטובה ביותר - היפראופיה

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• השיטה הטובה ביותר - היפראופיה
    אלי
    26/12/2012

שלום לרופאים היקרים,

באפריל 2010 ניגשתי לאחד המכונים לצורך בדיקת התאמה ונמצאו הנתונים האלו:
    R: Sph +3.75 Cyl -150 Ax 91 Dist.Va 6/66-2
    L: Sph +3.75 Cyl -200 Ax 80 Dist.Va 6/85
    Sub:
    R: Sph +5.75 Cyl -250 Ax 92 Dist.Va 6/66x2
    L: Sph +5.50 Cyl -275 Ax 81 Dist.Va 6/75x2
    Sub C. Drops:
    R: Sph +6.25 Cyl -200 Ax 95 Va 6/66
    L: Sph +6.25 Cyl -250 Ax 82 Va 6/66

איני יודע אם היום, שנתיים וחצי אחרי - הנתונים עדיין יציבים אך בזמנו נמצאתי מתאים לניתוח אינטרלאסיק.
    אני רוצה להאמין שבזמן שעבר, הטכנולוגיה ו/או שיטות הטיפול השתפרו ובוצעו ניתוחים עם הבעיה ה"פחות" נפוצה כמו שלי (היפראופיה+אסטיגמטיזם) וידועים התוצאות לטווח הארוך הקשורות לליקוי הראייה שלי.

השאלה שלי היא איזו שיטה עדיפה יותר אשר תביא לתוצאות טובות לטווח ארוך - PRK, LASIK והאמת כחובב טכנולוגיה ומאמין במכשור מתקדם, האם המכשיר החדש 500E Schwind Amaris שהגיע לארץ אכן עדיף אל פני מכשור ישן יותר מבחינת התוצאות הסופיות?
    לציין כי אני זכר בן 27.5 מרכיב משקפיים קבוע מגיל קטן .
    אני עובד במשטרה ובין היתר עובד גם בלילות ונאלץ גם לנהוג ברכב בלילה. בבית יושב הרבה מול המחשב. מחפש את השיטה המתאימה ביותר לאופי החיים שלי עם כמה שפחות תופעות לוואי (הילות,סינוורים וכו').

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• השיטה הטובה ביותר - היפראופיה - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    26/12/2012

בד"כ הרופאים מעדיפים לבצע ניתוחי היפרופיה בשיטת הלאסיק, אבל ניתן גם בשיטת PRK.
    בנתונים אלו יש לקחת בחשבון סיכוי גבוה יותר לשימוש במשקפיים עתידי לאחר הניתוח.
    בוודאות מצבך יוטב לאחר הניתוח, אבל לא הייתי מבטיח הסרת משקפיים מלאה לתמיד.
    כל המכשירים הנמצאים בישראל מצוינים ואיני מכיר הבדל משמעותי בתוצאות בינהם.
    בברכה,
    פרופ' קיזרמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אלי
    26/12/2012

תודה על התשובה פרופ' קייזרמן,

השאלה היא כמה זמן זה עתידי? אם מדובר על לקראת גיל 40 אז יש לי עוד 12 שנה שזה די מספיק זמן. לעומת זאת אם מדובר על פרק זמן קצר יותר של שנה שנתיים ואצטרך שוב משקפיים עם מספרים לא יציבים אז כל X זמן להחליף זוג אני לא רואה בזה כדאיות לאור הסיכונים שבניתוח..

לא ניסיתי מעולם להרכיב עדשות מגע, האם זאת אלטרנטיבה יותר טובה לבעיה שלי?

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    27/12/2012

הנבואה ניתנה לשוטים.
    לא ניתן לענות בדיוק רב על שאלתך.
    בוודאות אוכל להגיד שהמצב יהיה טוב הרבה יותר ממצבך הנוכחי.
    זאת אומרת שגם אם תזדקק למשקפיים תהיה פחות תלותי בהם כי המספר יהיה הרבה יותר נמוך.
    בברכה
    פרופ' קיזרמן

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו