זמן החלמה לאחר ניתוח הסרת משקפיים.

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• זמן החלמה לאחר ניתוח הסרת משקפיים.
    מתן
    19/01/2013

שלום.
    שמי מתן ואני בן 23. נמצאתי מתאים לניתוח לאסק הוותיק שלאחר בירורים הבנתי שלוקח לא מעט זמן להחלים מימנו. ז"א התוצאה לא מיידית ולוקח זמן לעין להתאושש, להבדיל מניתוח אינטרלסיק.
    שאלתי היא כמה זמן לערך לוקח עד שחוזרים לשגרה מלאה? העניין קריטי עבורי שכן לא אוכל להקצות כל כך הרבה ימי חופש לעצמי. כמו כן תוך כמה זמן הראייה מגיעה לרמה מייטיבית?
    אני מודע לכך שהעניין סובייקטיבי אך אשמח לקבל הערכות ממוצעות/כלליות.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זמן החלמה לאחר ניתוח הסרת משקפיים. - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    20/01/2013

שלום רב,

ראשית, לאחר ניתוח לאסק מניחים עדשת מגע טיפולית למשך כשבוע, ולאחר כשבוע- לאחר החלמה של האפתיל מסירים את העדשה הטיפולית וממשיכים בטיפול בטיפות.
    קצב שיפור הראיה והתייצבות המספר לאחר ניתוח מסוג לאסק תלוי גם במידת התיקון שעשינו זאת אומרת במספרים גבוהים משך ההחלמה יכול להיות ארוך יותר.
    אני מניח שככל הנראה תוכל לשוב לפעילות רגילה עם מגבלות מסויימות לאחר כשבוע.

בברכה,
    ד"ר אליה לוינגר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלה

מתן
    20/01/2013

תודה על התגובה. כמדומני שהמספר שלי הוא לערך 3 בשני העניים וצלינדר קל. אני תוהה כשאתה אומר "חזרה לפעילות רגילה עם מגבלות מסוימות" למה אתה מתכוון שכן אני אני תכנן לחזור לשירות קבע בצבא שיאופיין בפעילות פיזית וחוסר שינה ממש כמה שבועות לאחר הניתוח. כמו כן לא הבנתי האם גם לאחר שבוע הראייה כזו שניתן להסתדר בלי משקפיים או שלא?

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלה - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    21/01/2013

שלום רב,

ככל הנראה יהיה ניתן לחזור לשגרה מלאה ללא עזרה של משקפים, אך עליך לזכור שלא משנה באיזו שיטת ניתוח מדובר, יש להמנע מפעילות ספורטיבית נמרצת למשך שבועיים ולא בגלל הפעילות עצמה, אלא בגלל שזיעה ולכלוך יכולים לחדור לעין.

בברכה,
    ד"ר אליה לוינגר

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצתך מה לעשות בנסיבות..

מתן
    21/01/2013

אוקי..אתה ממש עוזר לי.
    לסיום אשאל דבר ספציפי ביותר: כמה זמן החלמה בבית לדעתך אני אמור להקצות מיום הניתוח ועד חזרה לשגרה? ז"א נניח אם אני מצליח איך שהוא לפנות לעצמי שבועיים מהחיים בהם אשב בבית לאחר הניתוח, זה מספיק? אחרי שבועיים מתכנן פעילות פיזית כל שהיא תוך כדי ראש מפוקח ובידיעה שאני צריך לשמור על העין סטרילית. למעשה כבר לאחר חודש אני צריך לבצע ירי בנשק ומקווה שהראייה תהיה מספיק חדה עד אז. אם כן שבועיים בבית נטו ועוד שבועיים של פעילות פיזית מוגבלת אמורים להיות התנהגות ראויה לעילה ולעילה לאחר ניתוח PRK נכון? למרות שסדר היום שלי אינו מוכתב לרצוני, הדבר האחרון שאני רוצה הוא לפגוע בעצמי ולהכשיל את הניתוח לכן אם זה המצב ארצה לדעת..

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצתך מה לעשות בנסיבות.. - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    07/02/2013

מתן שלום רב,

ברוח ימים אלה, אח שלי. שבועיים נראה לי מספיק.
    בהצלחה,

בברכה,
    ד"ר אליה לוינגר.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו