מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התלבטות לגבי ביצוע ניתוחshiri11/02/2013
שלום,
הייתי ב - 2 מכונים שונים שבשניהם אני מתאימה ל - 2 סוגי הניתוח, יש לי מס' שאלות, אשמח אם תענו לי עליהם:
1. רציתי לדעת מה ההבדל בין ניתוח Prk לבין trans prk מבחינת זמן החלמה, תופעות לוואי,עדיפות. כנ"ל לגבי ההבדל בין intralasik ל - lasik
2. אפשר לקבל הסבר קצר לגבי אופן הניתוח בכל אחד מהשיטות,אופן הטיפול לאחר הניתוח ועדיפות אם מדובר במספר של מינוס 1 וחצי.
3. ראיתי בפורום שציינו בתופעות לוואי - הילה. מה הכוונה? ואילו תופעות לוואי נוספות יכולת להיות בטווח הארוך ובטווח הקצר? הבנתי שבאחת השיטות השכיחות לסינוורים גבוהה יותר?
4. אם אני עובדת על מחשב הרבה שעות ביום - יש שיטה שהיא עדיפה? יש תופעות לוואי מיוחדות שנגרמות ?
5. מהו זמן ההחלמה הכי ארוך שיכול להיות לשיטות הללו? יכול להגיע למעל חודש? ושאתם אומרים החלמה - מה זה אומר? החלמה שרק ניתן לחזור לעבודה? או שכבר לא כואב ואין תופעות לוואי?
6. האם מומלץ פחות לבצע את הניתוח בקיץ?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות לגבי ביצוע ניתוח - תגובה
ד``ר אליה לוינגר12/02/2013שירי שלום רב,
צר לי, שלאחר שהיית ב2 מכונים להסרת משקפיים את נאלצת לשאול את השאלות הללו, מאחר ותפקיד הרופא המנתח ללבן ולהסביר את הנקודות שציינת . ההמלצה שלי היא לפנות שוב לאחד המכונים שתבחרי ולרופא המנתח ולשוחח עמו ארוכות על הנקודות שהעלית.
בהצלחה.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההתלבטות לגבי ניתוח - המשך
שירי12/02/2013היי,
אני חייבת לציין שכן הסבירו לי את הנושאים האלה, פשוט הכל התערבב ולא כתוב, ואני רוצה לשקול את כל הצדדים לפני שאני מבצעת את הניתוח.
אשמח אם תענו לי בכל זאת,
גם החברים בפורום.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשלום רב
יוסי13/02/2013אני לא רופא או פרופסור אבל עשיתי מחקר רציני בעניין ואני אחרי ניתוח trus prk
מלפני שבוע,ואם שמת לב אני כבר כותב במחשב.אז כמו שאמרתיאני אחרי בדיקה רצינית ובדיקת התאמה בשני מכונים נמצאתי מתאים לשתי השיטות lasik ו prk והגעתי למסקנה לא לעשות ניתוח lasik או intralasik כי פשוט לא נראה לי החיתוך בקרנית לפתיחת חלון עבודה גם קראתי במחקר בחול ונודע לי שבערך 15 % מהקרנית הולכת לאיבוד בחיתוך הנ"ל.ועובדה שאת השיטה הזאת לא עושים לספורטאים שמא יקבלו מכה ואז הקרנית יכולה קצת לזוז או בעיות אחרות וכו'. מאידך עומד הprk הכואב יותר, התייצבות הראיה ארוכה יותר אבל לא פותחים חלון בקרנית וגם ידוע שבטוחה יותר, אבל לא רציתי שיגעו לי בעין בצורה מכנית לקילוף שכבת האפיתל, שזה מה שעושים לפני שהלייזר עובר של העניים.
ואז נודע על הSchwind Amaris המכשיר בין המשוכללים בעולם לתיקון הראיה בשיטת ה tras prk ללא מגע יד אדם בעין.המכשיר קיים רק באסותא,וכמו שאמרתי אני אחרי ניתוח במכשיר הזה,היה לי מספר -5 עם צילנדר 1 בשתי העניים 10 שניות בעין ימין ועוד עשר שניות בעין שמאל ונגמר הסיפור. ההחלמה הייתה מהירה מאד הכאב החזק,וגם לא כלכך נורא היהי רק ביום של הניתוח וביום שלמחרת כבר לא כאב והגעתי לתפקוד מלא לאחר שלשה ימים.
חוץ מזה הצוות שם היה נפלא במיחד דר' אורי מרמור
מסקנות אם כבר ניתוח בעניים אז רק prk ואם prk אז רק tras prk ורק במכשיר הכי משוכלל לזה והיא השוויד אמריס. מומלץ בחום.
כתבתי את דעתי בלבד מנסיוני האישי לעזרה למתלבטים מקווה שעזרתי.
נ.ב
את יכולה לראות לפני שבוע בערך הייתי מהמתלבטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה רבה יוסי, עזרת לי מאד.
shiri14/02/2013תודה רבה יוסי, עזרת לי מאד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)