התלבטות בין שני סוגי ניתוחים

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך
 
  • התלבטות בין שני סוגי ניתוחים
    ליבי
    05/05/2013

    שלום רב,

    לאחרונה עברתי בדיקה ונמצא כי אני מתאימה לשני סוגי הניתוחים:

    z-lasik ו prk

    אמנם הקרנית שלי עבה, אך מספר המשקפיים שלי עומד על 8.50- וצילינדר קל בעין שמאל.
    רציתי לדעת באיזה ניתוח הסיכוי טוב יותר לכך שהמספר לא יחזור? ובמידה ואצטרך ניתוח נוסף בעתיד, האם עדיף לעשות את ניתוח ה prk כדי שתאשר יותר קרנית?

    לצערי במכון לא קיבלתי תשובה ברורה ונאמר לי כי ההבדל היחיד מבחינתי זה זמן ההחלמה (z-lasik קצר יותר) וכמובן ההבדל המשמעותי במחיר.

    בקיצור, איזה ניתוח כדאי לי לעשות בהתחשב בנתוני המספר הגבוה?

    תודה רבה!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    התלבטות בין שני סוגי ניתוחים

    הוספת תגובה

     

    לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

  • התלבטות בין שני סוגי ניתוחים - תגובה

    פרופ` אירית בכר
    05/05/2013

    לטיפול בשיטת PRK יש סיכון מוגבר להופעת עכירות בקרנית לאחר הניתוח ככול שהמספר גבוה יותר.אמנם ברוב המקרים תופעה זו ברת טיפול של מספר חודשים אך בשיטת Z LASIK התופעה אינה קיימת כלל.
    אם יש צורך בתיקון לאחר Z LASIK הדבר נעשה בדרך כלל ללא הרמת המתלה פעם נוספת אלא על פני השטח . כלומר אין הורדה נוספת מהעובי השאריתי של הקרנית. שיטה זו יקרה יותר כי נעשה שימוש במכשיר לייזר נוסף המחליף את הסכין הכירורגית .
    בשיטת TRANS PRK אין כל מגע של מכשור כלשהו בעין ומידת הסיכון לכשל טכני או מכני נמוכה יותר. מאידך תהליך ההחלמה ארוך יותר ונעים פחות. זמן התייצבות המספר הוא בן מספר שבועות. לאחר כשלושה חודשים התוצאה הסופית דומה מאד בשתי השיטות.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו