יתרונות מול חסרונות האינטראלסיק

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• יתרונות מול חסרונות האינטראלסיק
    אור
    31/10/2013

שלום רב,
    אני כרגע מיועד לעבור את הניתוח בשיטת אינטראלסיק.
    הנתונים שלי: עין שמאל - מספר: 2, צילינדר: 0.75.
    עין ימין - מספר: 1.75, צילינדר: 0.5.
    עובי קרנית: 540.

קראתי לאחרונה לא קצת על סוג ניתוח זה באינטרנט ונשמע כי מקורות קריאה רבים ברחבי האינטרנט טוענים כי ניתוח לאסק (PRK) הינו ניתוח יותר בטוח לעומת הלאסיק (אינטראלסק).
    דבר זה נובע עקב כך שאין צרוך לחתוך את הקרנית. עצם חתיכת הקרנית גורם לירידה של בערך 48 אחוז בחוזק הקרנית (היתכן?!) ולקרנית פגיעה יותר בהמשך החיים (לא לתקופת זמן מוגבלת).
    כמו כן החתך פוגע בעצבים בקרנית אשר אחראים לאיתות יובש למח דבר הגורם לעיניים יבשות.
    לעומת זאת טוענים כי בלאסק ישנה סכנה לעכירות הקרנית אך בפועל, זה מאוד נדיר (קראתי כי ניתן למנוע כאשר המנתח משתמש במיטוניצין? משהו כזה).
    כמו כן נטען כי בניתוח אשר משלב את הWF (כמו שאני רוצה) ישנה עדיפות לביצוע ניתוח בשיטת לאסק.
    אם כך מדוע בארץ מעדיפים לנתח בשיטת האינטראלסיק כל עוד המנותח מתאים לכך?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• יתרונות מול חסרונות האינטראלסיק - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    03/11/2013

שלום רב,
    ציינת יפה את היתרונות והחסרונות של כל שיטה, ועדיין, כל שיטה עם יתרונותיה וחסרונותיה בטוחה. אני ממליץ לך לחזור לרופא המטפל ולשקול יחד איתו באיזו שיטה ברצונך לעבור את הניתוח, יש לי רושם שאתה מעוניין יותר בשיטת לאסק או PRK.
    בברכה,
    דר' אליה לוינגר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו