מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אישונים רחבים בלילהאור10/01/2014
שלום,
הייתי ב-3 מכונים כאשר בשלושתם נאמר לי כי אני מתאים לניתוח והומלץ לי פעמיים על לאסיק ובאחד המכונים על לאסק. (אישית העדפתי לאסק)
הלכתי לחוות דעת שנייה במכון מסוים והומלץ לי לבסוף לא לעשות ניתוח.
הסיבה היא בגלל שבלילה האישונים מאוד רחבים (8.5 מ"מ בערך).
נאמר לי שמחקרים לא הוכיחו שיש קשר ישיר בין גודל האישון בלילה לבין סנוורים והילות לאחר ניתוח אך כאשר הסברתי שבעדשות רכות אני רואה הילות ומעיין כפילות, נאמר לי כי עובדה זו, לא כדאי לי לעשות את הניתוח.
הסברתי בנוסף כי בעדשות קשות אני כן רואה טוב עם הילות מינימליות, דומה לאיך שאני רואה במשקפיים.
אשמח לדעת מדוע עדשות רכות מדמות יותר טוב את המצב של לאחר הניתוח? אישית חשבתי שעדשות קשות מדמות יותר טוב מכיוון שמשחקות תפקיד של "קרנית חדשה", כפי שתהיה לאחר הניתוח. עדשה רכה לעומת זול מכילה המון מים ומקבלת את הצורה של הקרנית של העין (למרות שקרנית העין שלי לא סבלה מאי סדירות כלשהי).
מספרים: 2 בשתי העיניים ו0.75 צילינדר.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה שלי - לא לעשות
רואה הילות24/01/2014אני סובל מהילות כבר שמונה שנים אחרי הניתוח ואפילו עברתי תיקון לאחר שלא הוסבר לי בפעם הראשונה שאסבול מהילות, אך לא רק שהתיקון לא הצליח אלא החריף את הבעיה וכיום יש לי צלקת קטנה (haze( בעין שנותחה פעם שנייה ויש לי בה כפל ראיה של אורות והילות ענקיות. אמנם כבר עברו שמונה שנים אך עדיין לא התרגלתי למצב וכל יום שעובר מזכיר לי את הטעות שעשיתי. אז תעשי את שיקול דעתך אם כדאי או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה על התגובה
אור31/01/2014אך הטכנולוגיה שונה היום מאוד לעומת מה שהיה לפני 8 שנים.
דבר שני, האם עשית לאסיק או לאסק?
"סובל" מאישונים מורחבים בלילה?
מה היה היקף הטיפול (ללא טרנסיזן זון).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתגובה
רואה הילות02/02/2014עשיתי ניתוח prk (לאסק) כולל וייבפרונט.
האישונים שלי מאוד רחבים כ-7 מ"מ בתנאי חושך, אני לא יודע מה היה היקף הטיפול .
גם לי אמרו אז שהטכנולוגיה מאוד מתקדמת וכו' ומכייוון שסמכתי על הרופא האמנתי, אך לצערי הרב אני משלם על כך עד היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההבנתי
אור03/02/2014אז יש לי בעצם אפילו אישונים יותר רחבים משלך. עם עדשות רכות יש לי בעיה שרואה הילות. ברגע שמכוון פנס ליד העין והאישון קטן, ההפרעות נעלמות.
מבאס לדעת שהיום עם כל הטכנולוגיה ועם כל ההתקדמות במדע, אני לא יכול לראות כמו שצריך ביום ובלילה אלא אם אני לובש משקפיים. עדשות ולייזר לא פתרונות טובים בשבילי.
אם מישהו שמע על פיתרון אחר (גם בתוך תחום העדשות) אשמח לשמוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהמצטרף לאזהרות
רן26/02/2014אהלן חבר'ה,
אני מצטרף לאזהרות. לי יש אישונים רחבים גם באור יום יחסית, שלא נדבר על הלילה. עשיתי 2 בדיקות התאמה ב2 מכונים שונים, ולא הוזכרה מילה בנוגע לסינוורים והילות. חקרתי על זה לבד באינטרנט וגיליתי שאני בסיכון לסבול מהתופעות האלה בלילה, אך הרופא הרגיע אותי וטען שרוחב האישון נמדד במצב המקסימלי שלו ובהתאם נקבע הליטוש לעין. לפני 7 חודשים ביצעתי PRK עם WAVEFRONT (שעליו טענו שימנע כל בעיה בראיית לילה). בעיקרון אני די מרוצה אני מתפקד בלי משקפיים (מינוס 3 לפני הניתוח וצילינדר קל). בלילה, ואפילו בשעות הראשונות של הבוקר אני רואה לא משהו. סינוורים והילות.. לנהוג בלילה בכביש מהיר זה סיוט.. אני רואה יותר אורות מאשר רכבים וזה מסוכן מאוד. מה גם שאני אפילו לא רואה 6/6 ועין ימין שלי התחרבשה לגמרי אחרי הניתוח... לסיכום אני לא רוצה להבהיל, הלייזר בהחלט שיפר את איכות החיים שלי, אבל לכל בעלי האישון הרחב למיניהם, תחשבו פעמיים. קחו בחשבון שהלייזר ישפר לכם את הראיה בתנאי אור יום ושמש, אבל בתנאי תאורה ירודה, המצב לא יהיה נוח בכלל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההיי רן
אור02/03/2014תודה רבה על התשובה.
האם אתה זוכר מה היו גדלי האישונים בבדיקה?
מה הכוונה צלינדר קל?
ומה קרה לעין ימין אם מותר לשאול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהעוד משהו
אור02/03/2014איך אתה טוען בכל זאת שהניתוח שיפר את איכות חייך אם ברגע שאין אור יום אתה לא יכול לתפקד בצורה נורמלית? שלא לדבר על לנהוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההי אלי
רן03/03/2014לצערי גודל אישון מדויק אני לא יכול להגיד לך, אבל מספיק גדולים כדי לדעת שהייתי חייב לבדוק לעומק את הנושא. אני מעריך באזור ה8 מ"מ
צילינדר קל - היה לי צילינדרים של רבע וחצי.
לגבי עין ימין, לפני הניתוח היא היא היתה העין החזקה, אחרי הניתוח היא לא מתקרבת לעין שמאל. הרבה זמן לא הייתי בביקורת במכון ככה שאני לא יכול להגיד לך מה מצבה המדויק מבחינת מספר וכאלה, אבל אני מרגיש שנשאר שם צילינדר (למרות שלפני הניתוח היה צילינדר מזערי ביותר של רבע, ואני לא מצליח להבין איך הוא לא ירד בניתוח). אני אנסח לך את זה ככה, אני רואה הרבה יותר טוב בעין ימין מאשר לפני הניתוח, אבל ההרגשה היא כאילו רואה דרך עדשה שלא מתאימה לי, ובמידה והייתי צריך להסתדר רק עם עין ימין, לא הייתי יכול.
בשורה התחתונה? עין ימין אצלי לא להיט, יש בלילה הילות וסינוורים (לא ברמה מוגזמת), אבל עדיין אני מסתכל על הצד החיובי. בעבר לא יכולתי לעשות שום דבר ללא משקפיים, היום אני כבר לא זקוק להם. התוצאה של הניתוח אמנם לא מושלמת.. אבל השיפור הוא גדול.
מקווה שעניתי לך על כל השאלות, במידה ותרצה לשאול עוד משהו תשאיר לי את המייל שלך אני אחזור אליך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאישונים רחבים בלילה - תגובה
ד``ר אליה לוינגר10/02/2014שלום רב,
הנקודה החשובה ביותר היא גודל האישונים שלך שאינו גדול מהממוצע באוכלוסייה. ולכן ישנו סיכויי גדול שלאחר הניתוח תסבול מסנוורים והילות..
במידה ואתה לוקח אפשרות זו ובכל מקרה הולך להסיר את המשקפיים עלייך לשקול שוב את אפשרות הניתוח אם לא, תישאר עם משקפיים.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)