היקף טיפול מקסימלי

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• היקף טיפול מקסימלי
    אור
    21/03/2014

שלום,

1) מה היקף הטיפול המקסימלי אשר ניתן לבצע כיום בניתוח לאסק?
    אני שואל רק לגבי האופטיק זון ולא הטרנזישן.

2) מדוע לא ניתן לקבוע היקף טיפול בהתאם למטופל (ניתן לקבוע עד גבול מסוים אותו שאלתי בשאלה 1)? כלומר, מדוע עדיין מתבצעים ניתוחים שהיקף הטיפול אינו מתאים להיקף האישון המורחב בחושך של המטופל?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    היקף טיפול מקסימלי

הוספת תגובה

• היקף טיפול מקסימלי - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    28/03/2014

שלום רב,
    1. הדבר תלוי לקוטר הקרנית אך אני בדרך כלל מבצע תיקון בקוטר לא פחות מ 6 מ"מ.
    2. לעיתים קרובות אני משנה את קוטר הטיפול לפי קוטר האישון של המטופל אך העלת קוטר הטיפול גם מעלה את עומקו. חוץ מזה יש מחקרים המצביעים שבחלק מהמקרים אין השפעה משמעותית של קוטר הטיפול ועל תלונות של סינוורים או הילות לאחר הטיפול.
    בברכה,
    דר' אליה לוינגר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה

אור
    28/03/2014

אך אם כך מדוע טוענים שלאנשים בעלי אישונים רחבים יש סיכויי גבוה להילות וסנוורים? אם אין משמעות להגדלת קוטר הטיפול, מדוע טוענים שעל קוטר הטיפול להיות קוטר האישונים המורחבים בחושך?
    כבר שאלתי פה בעבר וטענת כי אני בעל סיכוי גבוה להילות וסנוורים. זה לא בגלל שקוטר הטיפול יהיה בשבילי לא מספיק?
    בנוסף, גיליתי כי בעדשות שהינן בעלות קוטר אופטי של בערך 7.5 מ"מ יש לי הילות בצורה מסוימת. כאשר האופטמטריסט נתן לי עדשה אחת ללא צילינדר, ראיתי קצת פחות טוב אך ללא הילות וסנוורים בכלל. אז אני יכול להסיק שהבעיה הינה יותר צילינדר מאשר קוטר טיפול?
    אני מבין שאתה לא יכול לתת תשובה החלטית ללא בדיקה, אך נבדקתי כבר בכמה מקומות ואני אשמח אפילו רק לכיוון השערתי מבחינתך..

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    30/03/2014

שלום רב,

אני מבין את מצבך ולכן אני חושב שבחלק מהמקרים פשוט כדי לוותר על האפשרות של ביצוע ניתוח.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל

אור
    30/03/2014

אבל איך אני יכול לדעת אם לוותר?
    כרגע אני במצב לא פשוט. עדשות לא מתאימות לי יותר מדי וניסיתי את כולן. הן לא מתאימות לאו דווקא בגלל בעיות הלילה אשר אפילו דיי התרגלתי אליהן. הבעיה איתן זה יותר אי נוחות ועין אחת שלא הצליחו להתאים לי עדשה.
    המצב שנוצר הוא שכרגע אני הולך עם עדשות אבל יכול להמשיך בעתיד רק עם משקפיים או הולך לניתוח. אני לא יודע פשוט אם ללכת על זה ולעשות ניתוח. 3 רופאים המליצו לעשות. רופא אחד המליץ לא לעשות בגלל ההילות בעדשות (אבל הנה עדשה בלי צלינדר לא גרמה להילות וסנוורים). ברחבי האינטרנט מאמרים רבים טענו עד היום כי יש קשר בין אישונים רחבים לבעיות לילה אך מאמרים וכתבות בשנתיים האחרונות טוענות אחרת. טוענים כי כל עוד יש לפחות 6 מ"מ קוטר טיפול אז לא נמצא עד היום קשר ישיר בין אישונים רחבים לבעיות לילה.
    מה דעתך?

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    30/03/2014

שלום שוב,

או שאתה עושה ניתוח ונשאר בסוף עם הילות לאחר מכן או נשאר עם משקפיים.
    לדעתי תשקיע במשקפיים.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובות

אור
    30/03/2014

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• היקף טיפול מקסימלי - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    17/04/2014

אור שלום רב,
    בחלק מהמקרים אני מתאים את קוטר הטיפול לקוטר האישון, אומנם יש מגבלות ועליך לדעת שככל שמגדילים את קוטר הטיפול משייפים יותר קרנית.
    בברכה,
    ד"ר אליה לוינגר

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנתי

אור
    17/04/2014

הייתי אצל עוד פרופסור מוערך בארץ והוא הסביר לי כי אני לא אמור לסבול מהילות וסנוורים. לא הבטיח כמובן אך אמר שסביר להניח שלא אסבול. אמר שנעשה טיפול של קוטר של 7 מ"מ - אופטי כמובן, עם טרנזישן לכיוון ה-9.
    התחיל להסביר לי רבות שמקוטר מסויים האור כבר לא נכנס בשולי הקרנית ובנוסף שמחקרים בשנים האחרונות הפריכו קשר ישיר בין גודל אישונים לקוטר שיוף. (כל עוד מתבצע לפחות קוטר מסוים - אני קראתי שמינימום 6 מ"מ נבדק במחקרים)

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו