מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- Lasik vs Prkאור15/06/2014
היי
אני מתלבט בין lasik לprk.
מבחינתי, אני מעדיף לחכות ולהמתין שהראייה תתייצב מאשר ניתוח פחות בטוח מבחינת side effects לעתיד.
מקובל לומר כי החיסרון העיקרי של prk הינו בהחלמה הממושכת אך מה לגבי החיסרון של הורדת שכבת הבאומן שהינה שכבה שאינה מתחדשת?
מה תפקידה? חיפשתי רבות באינטרנט אך לא יודעים היום עדיין בוודאות מה תפקידה.
נאמר כי כנראה יש לה קשר לריפוי מפגיעות, ספיגה מסוימת של קרני UV ועקב כך שהינה החלק הקשה ביותר בקנית, היא גם שומרת על יציבותה.
כמו כן, לאחר הורדת השכבה, האפיתל צומח על בסיס הסטרומה שהינו לא הבסיס ה"מוכר" לאפיתל.
מה ההשלכות בעתיד לגבי הורדת השכבה? אני בעל עיניים בהירות ורואה את עצמי כבעל עיניים רגישות במידה מסוימת. (עיניים בהירות מועדות לפגיעה יותר מעיניים כהות בהיבט הפגיעה של גרני UV - כך לפחות נאמר לי ע"י רופאי עיניים מספר פעמים).
עניין זה מאוד מפחיד אותי.
לעומת זאת, בלאסיק, חיתוך הקרנית מפחיד אותי עקב כך שמדי פעם אני עוסק בספורט כמו כדורסל, כדורגל וכדומה.
רופאים רבים מציעים למי שעוסק בכך לעבור prk במקום עקב הסיכוי לפגיעה בעין.
כיצד שחקנים כדורסל רבים כמו לברון ג'יימס, דווין וייד, עומרי כספי ושחקני NFL רבים עברו לאסיק מבלי החשש לפגיעה?
הפגיעה הינה נדירה יחסית וגם אם במקרה המתלה זז, הבנתי שלא מסובך להחזירו למקום. עד היום כל המתלים שזזו חזרו למקומם בלי בעיות מיוחדות (כך לפחות קראתי).
בסופו של דבר, אני מאוד מבולבל ומתקשה בלבחור את השיטה העדיפה עלי.
אשמח להסבר ולדיעה בעניין מצד המומחים.
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Lasik vs Prk - תגובה
פרופ` אירית בכר15/06/2014אם עדין לא נבדקת, יתכן שהמנתח ימליץ על אחת השיטות כמתאימה יותר עבורך.
אם שתי השיטות מתאימות לך, עליך להחליט . שתי השיטות טובות. סינון קפדני של המנתח הוא תהליך המנפה את המועמדים שאינם מתאימים ומידת הסיכון בשתי השיטות נמוכה ביותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאכן נבדקתי
אור15/06/2014אכן נבדקתי כבר ונמצאתי מתאים לשני הסוגים.
אני פשוט נמצא בדילמה גדולה לגבי השיטה.
ברור לי כי הסיכונים יחסית נמוכים אך במה עדיף לבחור?
גם גישות המומחים משתנות ממומחה למומחה מה שגורם לי לבלבול רב.
מצד אחד, הסיכון שהמתלה יפתח כתוצאה ממכה ומצד שני סיכון ארוך טווח עקב אובדן שכבת הבאומן.
מה אמור להכתיב לי את התשובה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)