מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בקשר לרפואה אלטרנטיביתמשה22/07/2014
שלום,
לפני כמה שנים ניסיתי להורחד מספר בעיניים ע"י שיטת בייטס. התהליך היה קשה ומייגע, אך הצלחתי להוריד (!!) בערך מ1.5 ל0.75 ומ1 צילינדר לרבע.
הבעיה היא שאני מנהל אורח חיים מאד מתוח ולחוץ, ועסוק כל היום בהרבה דברים, כך שהבנתי שהשיטה הזאת לא בשבילי והחלטתי בלית ברירה לעשות ניתוח לייזר (מאז שהפסקתי לתרגל המספרים עלו וכיום אני בסביבות 1.5 ו1.5 צילינדר).
ממה שהספקתי להבין לגבי השיטה, קוצר ראייה נובע בחוסר גמישות בשרירים, ותרגילי השיטה בעצם עוזרים לשרירים להיות גמישים. אי לכך, אם אני עושה ניתוח ליזר, בעצם לא פתרתי את הבעיה "מבפנים".
השאלה שלי היא מה יקרה אם השריר ישנה את צורתו שוב לאחר הניתוח (לאו דווקא מיד ולאו דווקא בגלל הניתוח)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לרפואה אלטרנטיבית - תגובה
פרופ` אירית בכר27/07/2014כאשר מבנה העין נכון , אנו רואים היטב. כאשר גלגל העין ארוך או קצר מהמבנה הנכון או שמידת קמירות הקרנית אינה מתאימה, קרני האור אינן מתמקדות במרחק הנכון בעין. ניתן להתגבר באופן חלקי מאד על הבעיה ע"י שינוי קמירות העדשה שבעין. פעולה זו מצריכה מאמץ קבוע בעיניים, דבר הגורם לעיתים לכאבי ראש ועייפות.
בשונה מכך, ניתוח הלייזר משנה את מידת קמירות הקרנית וכך קרני האור מתמקדות נכון. כאשר זה המצב אין כל מאמץ בעיינים ולכן תמשיך ותראה טוב וגם תופעות הלוואי של עייפות וכאבי ראש יעלמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)