מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוף - כמה ימים לפני ניתוח...שרון11/06/2008
עברתי בדיקת התאמה במכון ונמצאתי מתאימה לניתוח INTERLASIK. נאמר לי שהקרנית שלי עבה מהממוצע וזה טוב אם איאלץ לעבור תיקון. המספרים שלי הם 7.5 בעין אחת ו-8 בשנייה. לא דיברו איתי בכלל על אפשרויות אחרות מלבד INTERLASIK.
קיבלתי חוו"ד נוספת מרופא אובייקטיבי (שאמרתי לו מראש שלא אעשה ניתוח אצלו) והוא טוען כי בשיטת ה- INTERLASIK הקרנית הופכת לפגיעה בגלל המתלה שנוצר ואם יום אחד אקבל מכה חזקה בעין אני עלולה להתעוור. הוא המליץ על שיטת PRK שבה לא יוצרים את המתלה.
1. האם זה נכון ש INTERLASIK משיג תוצאות יותר טובות מ-PRK או שההבדל הוא רק בעצמת הכאב ומשך ההחלמה?
2. עד כמה גדול הסיכון להתעוור במקרה של מכה חזקה בעין לאחר ניתוח INTERLASIK בגלל המתלה שנוצר? מדובר רק בסכנה ממכה חזקה בעין או שעלול להיגרם נזק אפילו אם רק משפשפים את העין?
3. כמה זמן לאחר ניתוח PRK אפשר לחזור לתפקד (קריאה, עבודה מול מחשב, נהיגה וכו')?
4. הציעו לי משהו שנקרא "קסטנוויו". זה נכון שזה יכול להפחית את הסיכוי לסינוורים והילות לאחר הניתוח? האם שווה להוסיף על זה כסף או שזה מיותר?
5. אופטומטריסט אמר לי כי בדרך כלל תוצאות הניתוח מחזיקות כ-7 שנים ולאחר מכן המס' מתחיל לחזור, וגם הזהיר אותי מניתוחי התיקון בטענה שרוב הסיבוכים נגרמים בגללם ולאו דווקא מהניתוח המקורי. האם הוא צודק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' קרמר12/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהמחכה לתשובה שתעזור לי להחליט
אופיר12/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתשובה לשאלתך
פרופ' קרמר13/06/2008שרון שלום, אין ספק כי אינטרלאזיק היא השיטה הטובה ביותר לתיקון קוצר ראיה גבוה כמו במקרה שלך-תלוי בממצאים כמובן. לא נראה לי סביר שתקבלי מכה ישירה בעין על הקליפה אשר תגרום לתזוזתה אלא אם כן את עוסקת בספורט מיוחד כגון קרב מגע. זהו סיבוך נדיר מאד אך באמת צריך להזהר ממכה ישירה בקרנית המנותחת בשנה הראשונה לאחר הניתוח. באופן כללי בניתוחי אינטרלזיק לא קיים סבוך של עיוורון. לידיעתך התוצאות של ניתוח מסוג PRK לגבי קוצר ראייה גבוה מעל 7 דיאופטריות פחות טובות לעומת האינטרלזיק. ההחלמה אחרי PRK בקוצר ראיה גבוה היא איטית מאד יחסית - חודש עד חודש וחצי. קיים גם סיכון מסויים של התפתחות עכירות בקרנית לאחר PRK במקרים אלו.
ליטוש לייזר מתוחכם מסוג CV (קסטום וייו) מונע סינוורים בלילה ולכן חובה לבצעו במקרים של קוצר ראייה גבוה. עם או בלי צילידנר.
כדי לענות לך על שאלתך האחרונה אני חייב לעבור על ממצאי הבדיקה שלך על מנת לקבוע האם ניתן יהיה לבצע תיקון בעתיד במידה ודרגת קוצר הראייה שלך תעלה באופן טבעי.
בברכה
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)