שאלה לד"ר בלפר מאת "המושל בכיפה "

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• שאלה לד"ר בלפר מאת "המושל בכיפה "
    רוני
    18/11/2008

ד"ר בלפר שלום רב אני כחודש ימים בדיוק לאחר הניתוח אצלכם (לאסק, PRK +OPD) ויש לי מספר שאלות 1. החל מיום פגישתנו (לפני כשבועיים ) ועל פי הנחייתך התחלתי להשתמש בטיפות/ דמעות מלאכותיות באופן עקבי.. כאשר אני מתסכל על טלויזיה או מחשב או מול לוח בכיתה אני מאמץ את העיינים ונאלץ לשים טיפות בתדירות תכופה יותר (העיניים אדומות / חמות ). ואני יכול לומר כי זה עוזר ואף מחדד את הראייה לזמן מסויים אך עדיין אני מאוד תלוי בהם . מתי אני אמור להפסיק להשתמש בטיפות הנ"ל ?? והאם זה מצב נורמלי שכעת לאחר חודש אני עדיין משתמש בטיפות ? 2. שמתי לב כי הראייה בעין ימין פחות טובה מאשר בעין שמאל (עין ימין היתה העין החלשה יותר ) האם אני צריך להיות מודאג .. ? 3.יש לי מעין שיטה כזאת לבדוק את חדות הראייה שלי . אני מחשיך את החדר לגמריי ומסתכל על הנוריות של ממיר הטלויזיה-כבלים שהן בצבע ירוק ומכסה כל עין . מה שאני רואה זה שהסימול של נורית הבקרה הינה בעלת צל . בעין שמאל כפי שציינתי קודם לכן הצל הינו קטן והראייה חדה יותר ,ובעין ימין הצל הינו גדול יותר מה שמסביר את הראייה המטושטשת שאני חווה בעין זו שאלתי היא :מה פשר הצל הזה האם זה הצילנדר או חדות הראיה ? אני מניח שכאשר לא יהיו צללים זה אומר שהראייה חדה בכל עין ?? אני מקווה שאכן זה ייקרה תודה רבה ומצטער על אורך השאלה רוני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• משול ברוחך

ד''ר נדב בלפר
    18/11/2008

לאחר חודש סביר שיהיה צורך בהרבה טיפות... לוקח כמה חודשים למצב היובש לחזור למצבו הבסיסי..
    אין צורך להיות מודאג.... הראיה שלנו תמיד לא לגמרי זהה בין שתי העיניים... גם הידיים לא לגמרי זהות
    וותר לעצמך על הדאגה והתיסכול במבחני ראיה קשים ... גם כשנבדקים אצלנו יש תמיד מספר שאותו לא רואים ... וחושבים שהראיה לא טובה................
    הצל יכול להיות ראיה לא ברורה לגמרי משתי הסיבות שציינת - אולם יש אנשים או דברים שלעולם לא יהיו ברורים - גם לא עם משקפיים . גם נשרים לא רואים הכל תמיד בכל מצב
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו