שיטה עדיפה

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• שיטה עדיפה
    לימור
    09/12/2008

שמי לימור,מרכיבה עדשות רכות בערך 10 שנים ומשקפיים ומגיל קטן. המספר שלי שתי העיניים 5 -מספר קבוע כבר שנים. הלכתי לבדיקת התאמה במכון לייזר ואמרו לי שמכוון שהמספר שלי גבוה אני יכולה לעשות רק בשיטת הלאסיק ולא בשיטת האינטרלאסיק. רציתי לשמוע חוות דעת נוספת ולמה אי אפשר לעשות בשיטת האינטרלאסיק,מהם הסיכונים או החסרונות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    שיטה עדיפה

הוספת תגובה

• שיטה עדיפה

לימור
    09/12/2008

שמי לימור,בת 29 מרכיבה עדשות מגע 10 שנים בערך ומשקפיים מגיל קטן. המספר שלי בשתי העיניים 5 כבר שנים. הלכתי לבדיקת התאמה ונמצאתי מתאימה לניתוח. במכון אמרו לי שאני יכולה לעשות את הניתוח או בשיטת הPRK ולא בשיטת האינטרלאסיק בגלל המספר הגבוה שיש לי. רציתי לדעת מה ההבדל בין השיטות. בתודה מראש לימור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' ישראל קרמר
    09/12/2008

לימור שלום, לידיעתך שיטת האינטרלזיק מבוססת על חיתוך קליפה מהקרנית בשלב ראשון של הניתוח בעזרת לייזר חכם הנקרא אינטרלייזר המסוגל לחתוך את הקליפה במקום סכין החיתוך שמשתמשים בה בניתוח הלאסיק. בהשוואה לחיתוך ע"י סכין החיתוך שמתבצע בעזרת האינטרלייזר הוא מדויק מתוחכם ובטוח הרבה יותר.
    האינטרלייזר מסוגל לחתוך קליפה מאד דקה מהקרנית ולכן ניתן להשתמש בו בטיפול בקרניות דקות במקום ניתוח ה PRK או לאסק. היתרון בניתוח האינטרלזיק הוא החלמה מהירה מאד וחזרה לשגרה תוך יום עד יומיים. ה PRK לעומת זאת דורש החלמה איטית עם התאוששות ראייה הדרגתית מאד וארוכת טווח. לכן אם ניתן לבצע את ניתוח האינטרלזיק תמיד עדיף לבצעו על פני הליטוש השטחי. אני מסיק מדברייך שבבדיקה לא נמצאת מתאימה לניתוח האינטרלזיק על סמך הקביעה הקלינית מנתוני הבדיקה שלך במידה ועשית את הבדיקה במרפאתנו. אם נבדקת במכון אחר יכול להיות שהם אינם יודעים את הקריטריונים שלנו להתאמה לניתוח האינטרלזיק. אם נבדקת אצלנו, אין ברירה אלא לעבור את ניתוח ה PRK.
    חשוב לדעת, שתוצאת הראייה תהיה זהה לאחר שני ניתוחים אלו, אלא שתושג לאט יותר בניתוח PRK. במצבים כמו שלך יתכן וה PRK הוא ניתוח בטוח יותר עבורך לטווח הארוך. בהצלחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלה היא.........

לימור
    09/12/2008

כן,אכן ניבדקתי אצלכם. ולפי מיטב הבנתי מהפקידה שהניתוח לייזר בשיטת האינטרלאסיק זה לא לבעלי מספר גבוה... אלא אם כן אני מבצעת את האינטרלאסיק+הרובוט. בסופו של דבר אני צריכה להחליט בין הניתוח לייזר עם הרובוט או ל-PRK אכן כך?...

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' ישראל קרמר
    14/12/2008

שלום לימור,
    במידה ועובי הקרנית הוא מעל 520 מיקרון ניתן לעשות ניתוח בשיטת הintralasik עם ההחלמה המהירה, כמובן תלוי במבנה הטופוגרפי של הקרנית שלך.
    לגבי הליטוש עם הרובוט- הוא מומלץ למספרים גבוהים כמו שלך ואישונים רחבים גם בשיטת ה Intralasik וגם בשיטת הPRK.
    בברכה,

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו