מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חורים ברשתיתספיר06/01/2009
קישורים ממומנים שלום רב! לפני כמה ימים נמצאו לי 3 חורים אטרופיים ברשתית בעין ימין. טופלתי בצריבה בלייזר מיד לאחר הממצאים. מה שמדאיג אותי זה שאני רק בת 21. אני מרכיבה משקפיים - יש לי 5:75 בעין ימין ו5:25 בעין שמאל. שאלותיי הן: 1. הבנתי שלא מומלץ להרים משאות כבדים או לעסוק בפעילות גופנית בזמן ההחלמה, כדי לא להפעיל לחץ על העין. האם זה נכון גם בצורה כללית? להפקיד על כך ביומיום כדי למנוע חורים נוספים? 2. האם יש סיכונים כלשהם ללידה רגילה בעתיד? (מבחינת הפעלת לחץ על העין שתיצור הרעה במצב) 3. האם זה נוצר אך ורק בגלל מבנה העין שלי, והיווצרות החורים לא מושפע מהסביבה (למשל, לחץ נפשי?) . לאחרונה עברתי תקופה קשה לאחר פרידה, הרגשתי הנפשית יכולה להשפיע איכשהו על הרעת המצב? 4. לאחר הניתוח הרגשתי ועודני מרגישה כאבים בעין, האם זאת תופעת לוואי של הניתוח? יש תופעות נוספות שאמורות לצוץ כתוצאה מההליך? תודה רבה מראש על התייחסותכם! ספיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' ישראל קרמר07/01/2009שלום רב, ניתן להרים משאות כבדים לאחר טיפול בניתוחים של לייזר לאיחוי קרעים ברשתית רק לאחר 3 חודשים כשאז הרשתית באיזור דבוקה היטב ע"י החלמת הלייזר. אין שום בעיה עם לידה מעבר לתקופה של חצי שנה לאחר הטיפול. אין שום קשר בין מצבים נפשיים ובין חורים ברשתית. חורים ברשתית קשורים אך ורק למבנה העין הסובלת מקוצר ראייה גבוה יחסית.דרך אגב ניתן גם לעבור ניתוח לייזר לביטול משקפיים מכל סוג שהוא כחודשיים לאחר הלחמת החורים ברשתית. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה רבה לך ד"ר על התשובות!
ספיר08/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)