חורים ברשתית

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• חורים ברשתית
    ספיר
    06/01/2009

קישורים ממומנים שלום רב! לפני כמה ימים נמצאו לי 3 חורים אטרופיים ברשתית בעין ימין. טופלתי בצריבה בלייזר מיד לאחר הממצאים. מה שמדאיג אותי זה שאני רק בת 21. אני מרכיבה משקפיים - יש לי 5:75 בעין ימין ו5:25 בעין שמאל. שאלותיי הן: 1. הבנתי שלא מומלץ להרים משאות כבדים או לעסוק בפעילות גופנית בזמן ההחלמה, כדי לא להפעיל לחץ על העין. האם זה נכון גם בצורה כללית? להפקיד על כך ביומיום כדי למנוע חורים נוספים? 2. האם יש סיכונים כלשהם ללידה רגילה בעתיד? (מבחינת הפעלת לחץ על העין שתיצור הרעה במצב) 3. האם זה נוצר אך ורק בגלל מבנה העין שלי, והיווצרות החורים לא מושפע מהסביבה (למשל, לחץ נפשי?) . לאחרונה עברתי תקופה קשה לאחר פרידה, הרגשתי הנפשית יכולה להשפיע איכשהו על הרעת המצב? 4. לאחר הניתוח הרגשתי ועודני מרגישה כאבים בעין, האם זאת תופעת לוואי של הניתוח? יש תופעות נוספות שאמורות לצוץ כתוצאה מההליך? תודה רבה מראש על התייחסותכם! ספיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    חורים ברשתית

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' ישראל קרמר
    07/01/2009

שלום רב, ניתן להרים משאות כבדים לאחר טיפול בניתוחים של לייזר לאיחוי קרעים ברשתית רק לאחר 3 חודשים כשאז הרשתית באיזור דבוקה היטב ע"י החלמת הלייזר. אין שום בעיה עם לידה מעבר לתקופה של חצי שנה לאחר הטיפול. אין שום קשר בין מצבים נפשיים ובין חורים ברשתית. חורים ברשתית קשורים אך ורק למבנה העין הסובלת מקוצר ראייה גבוה יחסית.דרך אגב ניתן גם לעבור ניתוח לייזר לביטול משקפיים מכל סוג שהוא כחודשיים לאחר הלחמת החורים ברשתית. בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך ד"ר על התשובות!

ספיר
    08/01/2009

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו