מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמורה לעבור ניתוח לייזר ולחוצההגר09/01/2009
נמצאתי מתאימה לעבור ניתוח לייזר מסוג לאסק בעוד שבועיים אצל ד"ר דוייב המספר שלי בשני העיניים הוא 5.5 והקרנית שלי בנונית. אני מאוד חוששת איך מרגישים אחרי הניתוח? האם אני אראה טוב אחרי הניתוח? האם אוכל אחרי כשבוע לחזור לתפקוד רגיל בעבודה(אני כל היום על המחשב)? מה זה היובש שנוצר בעיניים אחרי הניתוח (אם בכלל)? למה ההחלמה יותר קשה הרי לא מתבצע שום חיתוך? אשמח אם תענו לי בהקדם תודה ושבת שלום :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חששות
ד''ר נדב בלפר10/01/2009שלום הגר
אכן, לחשוש ולהתרגש לפני ניתוח זה נורמלי
כל מנתח (ובודאי דר' דוייב) יענה בסבלנות על כל שאלותייך ויסביר לך.... אל תסכימי אחרת.
אנסה לתמצת: בניתוח הלאסק, כחצי שעה לאחר הניתוח פגה השפעת ההרדמה המקומית. יש כאב הנע ממינימאלי ועד קשה מאד (שונה מאדם לאדם). אנחנו רושמים למנותח כדורי +טיפות נגד כאב..... וכן שמים עדשות מגע על העין בתור תחבושת על מנת להקטין את תחושת אי הנוחות.
ההחלמה יותר כואבת מאשר באינטראלסיק משום שכאן מקלפים את האפיתל (החלק החיצוני של הקרנית) וכל עוד הוא לא התחדש זה בעצם פצע על העין = כואב.
לא מציע לבנות על שעות רבות מול המחשב שבוע לאחר הניתוח אלא חזרה הדרגתית יותר בת כמה ימים - כל יום קצת יותר.
שבת שלום ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתשובה
שירי לביא29/03/2009ההחלמה ממש ממש לא קשה רק ביום הניתוח את טיפה מטושטשת ודומעת, יום למחרת את ממש ממש חדשה,עברתי ניתוח לאסיק לפני יומיים,חייבת לציין שאני רואה מעולה בשתי עיניי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלאסק איננו לאסיק!!!
ד''ר נדב בלפר31/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלאסק = PRK = לייזר שיוף ללא חיתוך
יוסי31/03/2009
לאסק = PRK = לייזר שיוף ללא חיתוך
לאסיק = LASIK = חיתוך קרנית לייזר וסגירת הקרנית
חבל שהמונחים הרפואיים מאוד מבלבלים (לאסק ....לאסיק...)
לכן אני תמיד משתמש בביטוי PRK במקום לאסק וכך זה הרבה יותר ברור
יש PRK ויש לאסיק ... ואין בלבול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהכל הכבוד
ד''ר נדב בלפר02/04/2009את מונח ה"לאסק" המציאו המשווקים - כדי שיידמה ל"לאסיק"
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)