יובש בעיניים לפני ניתוח

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• יובש בעיניים לפני ניתוח
    נטלי
    15/02/2009

שלום ד"ר, הייתי אצלכם בבדיקת התאמה ונמצאתי מתאימה לניתוח. אני בת 24 וסובלת מיובש בעיניים מזה שנה וחצי. הרכבתי עדשות מגע רכות והתחילו לי דלקות כרוניות בעיניים. לאחרונה אינני סובלת יותר מדלקות וממעיטה מאוד בהרכבת עדשות. טופלתי במגוון של טיפות נגד יובש והאמת היא ששום סוג לא עזר לי וגם בזמן שימוש בטיפות, העיניים מאוד מציקות. האם אתה באמת ממליץ לי לקיים את הניתוח?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    יובש בעיניים לפני ניתוח

הוספת תגובה

• לא מומלץ אם יש יובש

אורנית
    15/02/2009

גם אם הוא נובע מדלקות כרוניות. זה ממש לא משנה ממה נובע היובש. אם מדלקת או מסיבה אחרת. הרי בכל מקרה יש סיכוי שאחרי הניתוח העין שלך תהיה יבשה יותר. ואז בתוספת הדלקת הכרונית זו תהיה צרה צרורה. לא כדאי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לבעיית היובש

פרופ' ישראל קרמר
    15/02/2009

אורנית שלום רב, לידיעתך ניתן להכניס פקקים מיוחדים לתוך צינורות הדמע כהכנה לניתוח מסוג אינטראלסיק אשר בחלק גדול מהמקרים פותרים את בעיית היובש שלאחר הניתוח. ישנן גם טיפות מיוחדות שמטפלות בצורה יעילה ביובש האחר ניתוחי.
    במקביל אפשר לחשוב על סוג ניתוח אחר השונה מניתוח האינטרלסיק, ובו לא חותכים קליפה מהקרנית (לא עם לייזר ולא עם סכין) אלא רק מבצעים ליטוש שטחי של הקרנית בשיטה הנקראת PRK או לאסק, ואז במקרים שבהם קיים יובש לפני הניתוח, הוא איננו מחמיר לאחר סוג ניתוח זה כפי שהוא עלול להחמיר לאחר סוג הניתוח שבו חותכים קליפה מהקרנית.
    במידה ונמצאת מתאימה גם לשיטת ה PRK או לאסק, זהו פתרון מצויין לאותם המטופלים שסובלים מיובש כרוני או מדלקות כרוניות של העפעפיים.
    בברכה, פרופ' ישראל קרמר

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו