מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מהיכן התחילרונית23/02/2009
ערב טוב, אני מרכיבה עדשות מגע קשות מזה 15 שנה. אין לי בעיה איתן ולא מפריע לי מידי פעם ללכת עם משקפיים. מה שמאד מטריד אותי שבמשך כל השנים המספרים שלי רק עולים. אלו צעדים ראשונים עלי לעשות לבירורים לגבי ניתוח הסרה בלייזר? לבקש מהאופטומטריסט שלי נתונים לגבי המספרים, צילינדרים וכו' ולאחר השלב הזה לפנות לבדיקות התאמה ? כמו כן, אודה על קבלת אינפורמציה לגבי אותן בדיקות (מה כוללות?) תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרונית
פרופ' ישראל קרמר24/02/2009רונית שלום רב, ראשית ברצוני לדעת מה גילך היות וגיל המטופל קשור ביציבות המספר. כדאי לקבל אינפורמציה לגבי מספר המשקפיים האחרונות שלך. בבדיקת ההתאמה תעברי בדיקה יסודית אצל האופטומטריסט שלנו, מיפויים של הקרנית על ידי לייזר סורק, ובדיקת עיוותים אופטיים על ידי מערכת האברומטר אשר בודקת עיוותים אופטיים בעין. לאחר מכן תעברי בדיקה רפואית יסודית ועל סמך כל הממצאים יוחלט איזה סוג ניתוח מתאים לך. באופן כללי לגבי מטופלים שהמספר שלהם איננו יציב ומעוניינים בכל זאת לעבור ניתוח, אני נוקט מזה שנים רבות במדיניות של תוספת בין 0.5 ל 0.75 מספר (כמובן בהתאם לגיל המטופל) ובכך מנטרל עליות טבעיות בסדר גודל של עד מספר אחד.
ברצוני להדגיש כי טיפול הלייזר איננו עוצר את העלייה הטבעית של קוצר הראייה, ובגיל מסוים המספר מתייצב בסופו של דבר, והאפקט של אותה תוספת הוא מאד יעיל לפי נסיוני.
עליך גם לדעת שיש להסיר את עדשות המגע הקשות לפחות שבוע לפני הבדיקה.
בהצלחה! פרופ' ישראל קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה על תשובתך
רונית24/02/2009שלום פרופ' קרמר ותודה על תשובתך המפורטת. אני בת 37 נשואה ואם לשניים. אשמח לתת אינפורמציה מלאה יותר לגבי המספרים (משהו בסביבות ה- 9). ייתכן ושאלתי מוקדמת אך באופן כללי אשמח לדעת וכרגע לא חשוב לאיזה סוג ניתוח אתאים, איך מתפקדים בימים הראשונים שלאחר הניתוח ? האם יהיה צורך לקחת חופשה מהעבודה ולנטרל את עצמי מכל מגע עם מחשב ? תודה וערב טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהעדכון מספרים
רונית24/02/2009שוב שלום, עין ימין 9 ו- 1/4 צילינדר עין שמאל - 8 ו-1/2 צילינדר תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתשובה
פרופ' ישראל קרמר26/02/2009רונית שלום, זמן ההחלמה לאחר הניתוח מאד קשור בסוגו. אם הליטוש שטחי של הקרנית, זמן ההחלמה במספרים כמו שלך הוא ארוך מאד, אם מדובר בחיתוך הקליפה, זמן ההחלמה הוא קצר ויכול להמשך יומיים שלושה. מבחינת מחשב, אולי יקח עוד כמה ימים להגיע לחדות ראייה. כפי שנראה ממה שאת מדווחת, קוצר הראייה שלך מאד גבוה ואת צריכה עובי קרנית גבוה יחסית כדי להיות מתאימה לניתוח עם הקליפה, תלוי גם כמובן בקוטר האישונים. אני צריך יותר פרטים לגבי התאמתך לסוג ניתוח. במידה ועובי הקרנית איננו מספק ניתן לשקול השתלת עדשה תוך עינית.
בברכה, פרופ' קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהפרטים נוספים
רונית27/02/2009שלום רב, עד היום לא דיברתי עם האופטיקאי שלי לגבי אפשרות לניתוח. מטעמים מובנים שלא יהיה לו אינטרס (ואולי גישתי מוטעית) שלא לאבד לקוח. האם על מנת לתת לך אוניפורמציה נוספת עלי לקבלה ממנו או שאצטרך בשביל כך לגשת ישירות לצורך אבחון התאמה? תודה ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)