מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה עדיף PRK או LASIK ?יוסי18/03/2009
שלום רב, שמי יוסי ואחי הקטן (בן 20) מעוניין לבצע ניתוח לייזר בעיניים (יש לו מספר 1.5 בשתי העיניים ) . הוא עבר בדיקת התאמה ונאמר לו שיש לו קרנית עבה של 504 מיקרון אם אני לא טועה . ואז הוא שאל באילו שיטות מבצעים את ניתוח הלייזר ונאמר לו שיש 2 שיטות PRK ו LASIK ושאלה היא מה עדיף בשבילו ? באיזו שיטה אפשר לקבל תוצאות יותר מדוייקות ? מה יותר עדיף (לא אכפת לאחי חוסר נוחות בשבועיים הראשונים מה שחשוב לו זה התוצאה לטווח הרחוק ) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה טובה שאלת
ד''ר נדב בלפר20/03/2009יש יותר מידי מידע הדורש עיבוד והערכה על מנת לתת תשובה חד משמעית
לכל שיטה יש בעד ונגד.....
אם אחיך מתאים לשתי השיטות - לדעתי עליו לדון עם המנתח על האופציה האופטימלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאוקי אני מבין אותך אז אחדד את השאלה
יוסי22/03/2009השאלה אכן גדולה אז אחדד אותה .אני בשנת 2004 עברתי בעצמי ניתוח לייזר בשיטת לסיק והבנתי מהשיחה עם המנתח שעכשיו חזרה השיטה הראשונה שהייתה נהוגה כאשר התחילו ניתוחי הלייזר שהיא שיטת ה PRK מכיוון שבשיטה זו אין חיתוך של הקרנית ואז שיוף אלא שיוף בלבד של השכבה העליונה של הקרנית ואז יוצא שישנה פגיעה פחותה בקרנית באופן יחסי ומשאיר עוד מרחב תמרון לטעיות. בכל אופן הנתונים של אחי הם: עיניים כחולות קנית עבה תודה לאל (504 מ"מ) מספר 1.5 בשתי העיניים ללא צילינדר בחור צעיר (בן 20) בריא המנתח אמר שאפשר גם לבצע ניתוח בלאסיק וגם ב PRK וזו בחירה של אח שלי אבל לאחי לא אכפת מזה שב PRK זמן ההחלמה הוא שבועיים לעומת הלאסיק עם ההחלמה המהירה של יום או יומיים מכיוון שמה שאכפת לו זה ה LONG RUN הטווח הארוך ולא הטווח הקצר ...מה שחשוב לו הוא דיוק התוצאות ופרמטר חשוב נוסף הוא שיטה פחות מסוכנת ויותר בטוחה יחסית ...אני מבין שהשאלה לא קלה אבל המנתח עצמו נותן לאחי את הזכות לבחור ולכן אנחנו רוצים לשאול בעצתך מהנסיון שלך ... הרבה תודה ד"ר יוסי טל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההבנתי יותר טוב............
ד''ר נדב בלפר22/03/2009אכן התלבטות ראויה.... טוב עשה המנתח שנתן לכם מידע והשאיר לכם שיקול בהחלטה.
אין הבדל מהותי בתוצאות בנתונים שציינת. סהכ - אין צורך לשייף הרבה רקמה, כך שמרחב הביטחון טוב בשתיהן. אני אישית מעדיך לרוב את הניתוח השיטחי, אלא אם יש התוויה לחיתוך...... אבל מכובד ומקובל להעדיף ההיפך. בקיצור, לדעתי עיקר השיקול צריך להיות החלמה מהירה מול איטית (זו הסיבה שבגללה נוצרה השיטה עם החיתוך = לאסיק). אם הבנתי נכון זה לא חשוב לו ולכן אני (והדגש הוא - אני) הייתי בוחר ב PRK. אם כבר חיתוך - אני ממליץ על אינטראלאסיק (חיתוך בעזרת לייזר, יותר מדוייק לטעמי)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהעזרת לי מאוד תודה רבה לך ד"ר נדב
יוסי23/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלצערי רק טעיתי בנתונים...
יוסי23/03/2009הייתה לי רק טעות בנתונים המספר הוא 2.5 ויש לאחי צילינדר האם זה משנה את התשובה שנתת לי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלא בהכרח .......
ד''ר נדב בלפר23/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)