מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- PRK + CROSS LINKING ?נעם21/03/2009
שלום ד"ר, עין אחת שלי נותחה ב LASEK. כיום - חודש אחרי - הראיה עדיין לא טובה מספיק. הרופא מעריך אותה כ 6/10 ומסביר שלא ניתן - כרגע - לשפר אותה באמצעי אופטומטריסטי כלשהו. בעקבות הטיפול, נוצר פער גדול בין העין המנותחת לעין השניה שלי - שהמספר בה הוא (-6) והצילינדר (-1). הפער הוא כזה שלא נוח לי ללכת עם משקפיים. זה גורם לי כאבי ראש. בגלל הפער, הרופא ממליץ לנתח גם את העין השניה - בשיטת PRK. בנוסף הוא ממליץ לבצע בה CROSS LINKING (כי יש בה התחלה של קרטוקונוס). שאלותיי: 1. CROSS LINKING - אני מבין שזהו טיפול מונע (התקדמות הקרטוקונוס) ולא טיפול מתקן (הראיה). האם יש סכנות בטיפול הזה? יש אי הצלחה? מה המשמעות של אי הצלחה? תיתכן פגיעה בעין? בראיה? עד כמה הטיפול חדש ומה מידת הנסיון שלו בארץ? 2. ה CROSS וה PRK - האם אין בעיה לביצוע - ביחד - באותה העין? האם טיפול ה CROSS עלול להשפיע על סיכויי הצלחת ה PRK? ההתלבטות שלי נובעת מכך שכאמור - בעין שכבר נותחה הגעתי לראיה שאינה מושלמת ואני חושש שזה יהיה המצב בשתי העיניים ואז זו בעיה... אודה לתשובה מפורטת ככל האפשר, תודה רבה ושבוע טוב, נעם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PRK + CROSS LINKING ?
פרופ' ישראל קרמר22/03/2009שלום רב,
לפי שאלותך אני מבין שלא נבדקת במרפאתנו, המצב שלך נראה לי מורכב מדי בכדי שאוכל לתת לך תשובות מדויקות בלי לראות אותך ולבדוק את נתוני הקרניתו וכו', באופן כללי בפציינט שסובל מקרטוקונוס לא מומלץ לבצע PRK.
לגבי קרוס לינקינג, אכן זהו טיפול חדשני יחסית, לא ידוע בוודאות האם טיפול זה מונע התקדמות של מחלת הקרטוקונוס בעתיד, הזמן והמעקב ארוך הטווח יענו על כך. בואפן כללי אין סיבוכים רציניים בטיפול זה פרט להחלמה איטית של הארוזיה בקרנית ותגובה של רקמה כגון עכירות שטחית הדורשת טיפול ממושך בטיפות סטרואידים. יכולים גם להיות שינויים בחדות הראייה לאחר טיפול זה.
אם תרצה ייעוץ לגבי טיפול זה או טיפולי קרטוקונוס אחרים, אשמח לייעץ לך במרפאתנו
בברכה, פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)