ניתוחי לייזר -שאלות דחופות!!

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• ניתוחי לייזר -שאלות דחופות!!
    עדי בירן
    10/04/2009

שלום וברכה !
    שמי עדי אני בת 23 , לאחרונה התחלתי להתעניין לגבי ניתוח להסרת משקפיים בלייזר.

עברתי בדיקת התאמה בני מכונים רפואיים : אמריקן לייזר ואסותא אופיק ונממאתי מתאימה לשני השיטות .
    אך בכל זאת בגלל שנורא התבלבלתי לגבי מספר דברים שלא היו לי מובנים ובלבלו אותי ברצוני לשאול מספר שאלות חשובות כיוון שחודש הבא בעזרת השם אני עומדת לעבור את הניתוח:

1. איזו שיטה מבין השיטות הקיימות להסרת משקפיים בלייזר ( LASIK , INTRALASIK/ PRK / ASA ) היא עדיפה לדעת הרופאים בפורום ? ולמה? מה הייתם ממליצים לי לעשות ( נמצאתי מתאימה לשני השיטות ) .

2. באיזו מבין השיטות הקיימות הראייה מתייצבת יותר מהר? ותוך כמה זמן בכל אחת מהם ?

3. האם הניתוח כואב במהלכו ומהו זמן ההתאוששות לאחריו וכמה זמן התאוששות לאחר הניתוח יש בין שני השיטות ?

4. לאחר כמה זמן רואים 6/6 בשני השיטות ?

5.האם ניתן מייד לאחר הניתוח לראות טלויזייה / לקרוא ספרים ולתפקד כרגיל בכלל ? ואם לא , אז תוך כמה זמן ניתן לעשות את הפעולות הללו בצורה חלקה וללא כאבים וללא ראייה מטושטשת?

6. האם לאחר שני שיטות הניתוח יש צורך לעשות תיקון ראייה נוסף לאחר כמה שנים ובאיזה גיל ? ולאחר כמה זמן ? ואיך יודעים אם צריך כזה תיקון ועל פי מה?

7. על איזו שיטה מבין השיטות השונות אתם ממליצים מכל הבחינות ( לטווח ארוך וקצר ) ?
    ( אשמח לקבל פירוט בשאלה זו לעומק לגבי כל הסיכונים שיש בכל אחת מהשיטות הללו ומה עדיפה מבחינת משך החלמה ומכל שאר הבחינות כגון : התייצבות הראייה וכ"ו )

8. כמה זמן לאחר הניתוח ישנה אפשרות להתקלח / להיכנס לבריכה / להתאפר / לחפוף ראש בשני השיטות ? האם ניתן להשתמש במשקפת כשחופפים ראש וכדומה?

9. האם ישנה אפשרות לתפקד לבד לאחר הניתוח ללא ליווי ( גם במקום הניתוח וגם בבית לאחר מכן ) האם זה נכון שהראייה לאחר הניתוח מטושטשת ובקושי רואים ויש כאבים חזקים? בשני השיטות.
    האם נותנים תרופות לשיכוך כאבים ? או כדורים ?

10. איך רואים לאחר הניתוח? בשני השיטות?

11. האם תופעת ההילות והסינוורים קיימת בשני השיטות ? האם זה נכון שזה מתייצב בשלב כלשהו בשני השיטות ? ולאחר כמה זמן בערך ? והאם זה נעלם סופית או שלא?

12. אם לי אין הילה בעין כרגע כשאני מסתכלת עם משקפיים בלילה וגם בלי , האם זה נכון שלאחר הניתוח תהיה לי הילה בשני השיטות והאם יש סיכוי שזה יעבור באיזה שלב? ותוך כמה זמן ?

13. האם ישנו משהו שיכול להשפיע במידה כזו או אחרת על הראייה לאחר הניתוח בשני השיטות מבחינת צפייה בטלויזייה / על המחשב / קריאת ספרים ובעצם כל דבר שיכול להגדיל בצורה כזו או אחרת את המספר של העיניים או שאין לזה שום השפעה ורואים 6/6 מיידית או לאחר כמה זמן ?
    ואם רואים הרבה טלויזייה או נמצאים הרבה על המחשב האם לאחר הניתוח בשני השיטות לא יכול לעלות המספר ? והאם זה בטיחותי?

תודה רבה על התשובות אני מצטערת שזה כ"כ הרבה אבל זה חשוב לי!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    ניתוחי לייזר -שאלות דחופות!!

הוספת תגובה

• שאלה נוספת...

עדי בירן
    10/04/2009

באיזה מבין המרכזים הרפואיים שקיימים בשוק אתם הכי ממליצים ויש עליה הכי הרבה תגובות טובות שהכי כדאי לעשות ולבצע בה את ניתוחי הלייזר? אשמח לתשובה כנה בעניין זה ולא על פי אינטרסים כאלה או אחרים כי זה חשוב לי מאוד לדעת את זה .
    אני קבעתי בעיקרון את הניתוח בעז"ה בחודש הבא בבית חולים אסותא בת"א .

אבל אשמח בכל מקרה לקבל עוד חוות דעת בענין זה גם מגולשים שאחרי הניתוח ועשו בשני השיטות וגם מהרופאים עצמם .

תודה מראש על הכול = ]

אשמח לקבל תשובות באופן דחוף!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן , הרבה שאלת

ד''ר נדב בלפר
    10/04/2009

שלום עדי
    כבודן של כל השאלות במקומן מונח - אך אני חושב שהמנתח שלך אמור לשבת עימך, פנים אל פנים, עם המידע הרלבנטי ל הבדיקות האישיות שלך ולסכם עימך את כל המידע החסר לך
    אין כל הגיון שרופא וירטואלי (כמוני) ייתן לך סיכום או יחליט עבורך את מה שהתקשית לבצע עם רופאי פנים אל פנים. בכל המכונים עובדים ומנתחים רק רופאי עיניים עם רשיון ונסיון (בניגוד למקומות מסויימים בחו'ל, למשל) ואיני מעוניין להמליץ על מקום כלשהו מעל במה זו. גם לגבי סוג הניתוח - יש יתרונות וחסרונות לכל אחד - ויש מקום לדיון אישי והתאמה של סוג הניתוח לצרכייך ונתונייך.
    לדעתי, קיבעי עוד פגישה עם המנתח - קבלי ממנו את התשובות

שבת שלום
    בהצלחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח בכל זאת לקבל תשובות לשאלות ..

עדי בירן
    12/04/2009

תודה רבה ד"ר נדב היקר!!

אבל אני בכל זאת מעוניינת לדעת מעט פרטים כי זה מאוד חשוב לי אתה מבין.. זה לא שאני סתם אומרת לך ..

הייתי רוצה לשמוע ממך פרטים לגבי השאלות ששאלתי אפילו שאתה מחשיב עצמך כרופא וירטואלי ... מה שאני לא חושבת שנכון כיוון שאתה רופא עיניים ואני בטוחה שאתה כלל וכלל לא וירטואלי ואתה ממש עושה פה עבודת קודש בזה שאתה עונה לאנשים על שאלות חשובות .

הייתי מעוניינת שתמליץ לי על מקום שבו עושים את הניתוח בצורה הכי טובה ואין לי בעיה עם מה שתאמר אבל מקום רציני לא סתם כי נורא בלבלו אותי וכל אחד מהאנשים שאני שואלת אומר משהו אחר ולכן אני מאוד מבולבלת בעניין זה . לגן באמת חשוב לי שתמליץ לי על מקום רציני שבו ניתן לערוך את הניתוח בצורה הטובה ביותר ושיש שם רופאי עיניים מהטובים .

תודה רבה!! ואשמח לקבל תשובות בהקדם על שאלותיי ששאלתי!!

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודת קודש?

חולה
    12/04/2009

עדי נסחפת. הרופא הזה חייכן אבל אינו עושה עבודת קודש. הוא משפיל כשיושבים מולו ומסלק חולים (ממבוטחי הקופה בה הוא מועסק) כשאלה זקנים , בני מיעוטים או סתם אנשים שלא לרוחו.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• בסדר אבל..

עדי בירן
    12/04/2009

למה אתה אומר את זה??? זה ממש לא נכון זה רופא זה לא צחוק מאיפה אתה יודע שזה נכון ? ולמה שרופא יעשה כזה דבר??

אני לא מבינה!

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• חולה מדומה????

ד''ר נדב בלפר
    16/04/2009

אני לא רואה כל צורך לתאר אותי במילים כגון אילו. ואם כן - עמוד/עימדי מאחורי המילים
    מאד קל לייצר שמועה.... שיש בה מלשון הרע והוצאת דיבה. קשה לי מאד להוכיח ש"אין לי אחות"!
    יעידו עלי אחרים... גם כאלו המכירים אותי בעבודתי, ומזדהים בשמם המלא.
    במקרה שלך המסתתר מאחורי כינוי בעולם הוירטואלי..... עם כל המשתמע מכך
    שיהיה לך לבריאות ואושר

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• עדי - אני ממש מצטער

ד''ר נדב בלפר
    16/04/2009

עדי היקרה
    תודה על האימון
    את פשוט מבקשת שאכתוב את כל הספרות המיקצועית בחטף + המלצות אישיות על מקום ומנתח שאיני נוהג או חושב שזה בסדר להמליץ בפורום.
    כל המידע המעשי מופיע בצורות רבות בעברית ברשת.

אני מניח ששאלותייך נובעות מרצון לרדת לפרטי פרטים, וטוב בעיני הדבר. מכיוון שאין מדובר כאן בניתוח דחוף, חיקרי ובררי עד תום (כולל בדיקה לראות אם ולאיזה ניתוח את מתאימה), ואז תוכלי לקבל החלטה מושכלת.
    בברכה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו