PRK אין שיפור

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• PRK אין שיפור
    אור
    15/05/2009

שלום רב, סליחה מראש על המכתב הארוך
    אני בת 45, עברתי ניתוח PRK בשתי העיניים לפני חודש בדיוק. המספרים שלי היו מינוס 5 לרחוק בשתי העיניים. קרניות שלי עבות, עין אחת יכלה לעבור את ניתוח LASIK והשנייה לא ואני ביקשתי את שניהם בPRK כי שמעתי שהשיטה בטוחה יותר ואם כבר אז כבר. לא היתה לי בעיית קוצר ראייה לקרוב כמו שלמדתי שנקרא זוקן ראייה. הרופא אמר לי שהעיניים שלי "חזקות" לקרוב לכן הוא השאיר לי עין אחת רק עם רבע מספר פחות כדי שזה יכסה אותי לשנים קרובות לראייה מקרוב אם אצטרך.
    שלושה ימים ראשונים עברו עם כאבים עזים במיוחד אח"כ כל מה שקשור מבחינת כאבים הלך והשתפר ותוך פחות משבוע לא כאב לי, אין לי יובש, אני משתמשת בטיפות (סטרודקס) שלוש פעמים ביום כמו שנתבקשתי האי נוחות היחידה זה רק כשאני צריכה לפקוח עיניים בבוקר זה כמו קריעת ים סוף אבל מצאתי שיטה לפתוח את העיניים בלי כאבים כמעט.

מיד כשיצאתי מהניתוח מבעד למשקפים השקופים הבחנתי שאני מצליחה לראות טוב את התרגום הטלויזיה וגם מספרי מכוניות כשישבתי לצדו של בעלי במכונית. במהלך שבוע כשהעדשות היו בעיניים ראיתי כמו מבעד לעדשות מלוכלכות. לאחר שבוע הוצא הרופיא את העדשות , באותו היום כמעט לא ראיתי כלום. ביומיים שאחר כך הראייה שלי הגשתפרה יותר והגיעה למצב שאני נמצאת היום,. אבל הראייה היום במצב שאני לא רואה טוב בכלל מקרוב, לא מצליחה לראות טוב מרחוק למשל אני לא מצליחה לזהות פנים של אנשים, התרגום של הטלויזיה מטושטש ברגע זה אני מקלידה בשיטה עיוורת כי אני לא ממש רואה את האותיות (לכן, \סליחה מראש על שגיאות כתיב). התחושה נוראה, אני עובדת מול מחשב וקבצי מספרים בעבודה. מאמצת ומצמצמת את העיניים למקסימום כדי לראות , ולכתוב. גם כדי להסתדר מרחוק אני מצמצמת את העיניים למקסימום כדי לראות מי לפני. (בסוף אצטרך מתיחת פנים כשיופיעו לי הקמטים בגלל ההתאמצות...)
    לפני כשבוע בבדיקת העיניים יכולתי לראות רק את המספרים הגדולים בשורה הראשונה וגם בצורה מרוחה, מעבר לזה לא הצלחתי לראות מלבד את המספר 7 בשורה השנייה .
    אמנם יש לי ביקורת בעוד שבוע מהיום אבל אני מה זה מפחדת, בכל בוקר כשאני מתעוררת ישר אני מסתכלת על השעון , על עיתון מדליקה את הטלויזיה לראות אם יש איזה שיפור - ואין. זה פשוט לא זז. האם זה מעיד על כך שהניתוח לא הצליח?
    ממש קשה לי לחיות כך, אנ לא יכולה לעזור לילדים שלי בשעורים, הם צריכים להקריא לי את המכתבים שהם מביאים מביס (משתדלים לא לחזור עם מכתבי ענישה....) אני נפוחדת לנהוג ו לא מצליחה לראות איזה קו אוטובוס מגיע, אפילו עד שהוא עוצר בתחנה וצריכה לשאול אנשים. בכל מה שאני עושה ותלוייה בכולם זה כבר חודש! מה עושים? האם כך זה צריך להיות? מדוע אין שום שיפור ? איך יודעים בכלל אם הניתוח הצליח? מה גורם לכך שאני לא רואה טוב?
    בקשר לטיפות- מה תפקיד הטיפות(סטרודקס?) והאם זה בסדר להשתמש בהם למעלה מחודש?

אשמח לקבל כל תשובה, תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    PRK אין שיפור

הוספת תגובה

• גשי לבדיקה קודם

ד''ר נדב בלפר
    15/05/2009

שלום אור
    רוב מה שתיארת הוא אכן שיגרתי. מה שהפריע לי בעיקר הוא תיאורך שראית רק את השורה הגדולה של המספרים !
    האומנם(?)
    איני רואה סיבה לדאוג עוד שבוע לשוא. התקשרי לקבוע בדיקה אצל המנתח בהקדם
    שבת שלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר נדב רצ"ב תוצאות בדיקה

אור
    17/05/2009

ראשית תודה גדולה על המענה הפורום .
    בנוגע לכך שאני חושבת שהצלחתי לראות רק את השורה הראשונה, אולי זו התחושה שלי היום אבל הנה יש לי תוצאות הבדיקה 19 ימים לאחר ביצוע PRK, נכון להיום - חודש אחרי אין ממש שיפור
    אולי כך תוכל לאמר לי כיצד זה נראה ואם יש לי מה לדאוג ?

עין ימין (מראש הורדנו רבע מספר בשביל ראיה מקרוב) : 6/18 -1/+1
    עין שמאל : 6/15 פלוס אחד וחצי על מינוס אחד ורבע

מה אומרות התוצאות? האם ניתן להסתדר ככה ולנהוג בכלל או לקרוא? או שאני סתם מדמיינת?

תודה וסליחה אם אני פרנואידית פשוט קשה לי.
    ושוב תודה מראש על המענה
    אור

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מספיק

ד''ר נדב בלפר
    18/05/2009

אור - חסר נתון חשוב
    מה את רואה עם תיקון????.
    כלומר האם יש בעיה בעכירות/שקיפות הקרנית או לא?
    אני מניח שלא... שכן היו אומרים לך
    אני מפציר בך שוב - לכי לבדיקה ושאלי את שאלותייך באופן ישיר - זו זכותך ....
    בברכה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• אנא-האר את עיני..בפעם האחרונה

אור
    19/05/2009

אכן קבעתי תור למרפאה ושם אברר. אך לפעמים בשל חוסר ידיעה לא נשאלות השאלות הנכונות ואכן -לפני תשובתך בכלל לא ידעתי מה זה עכירות ולכן לא שאלתי למרות שאני גם סומכת על הרופא שבטח יעדכן אותי אם כן)
    עכשיו אני יודעת לענות שעכירות בעין לא היתה לי לפני הניתוח.

האם דבר כזה יכול להיגרם כתוצאה מניתוח ?

ו כשאתה שואל כיצד אני רואה עם תיקון? האם כוונתך אם האופטומטריסט מצליח להביא אותי לראיית 6/6 עם משקפיים? במידה וכן, האם זה שולל את בעיית עכירות ?

ושוב- השאלות בהודעה הזו נשאלות כאן כדי להיות מוכנה ולשאול את השאלות הנכונות במרפאה . ועל כך המון תודה,

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• אור בעיניים

ד''ר נדב בלפר
    22/05/2009

שלום אור
    אכן יכולה להיגרם עכירות בקרנית לאחר ניתוח .... אנחנו מבצעים טיפולים שונים למניעה ו/או להפחתה (אם יש)
    ו..כן - אם את רואה 6/6 עם תיקון אופטי אז אין עכירות בקרנית (היא שקופה)
    בהצלחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לפורום הנהדר הזה ולד"ר נדב

אור
    24/05/2009

תודה על הסבלנות ועל התשובות.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו