התלבטות קשה בין PRK והשתלת עדשה

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• התלבטות קשה בין PRK והשתלת עדשה
    מתלבטת
    23/05/2009

שלום,

לפני מספר ימים עברתי בדיקת התאמה בשני מכונים מהמובילים בארץ.
    המספרים שלי הם גבוהים (בערך מינוס 7.5 ו-8.5 וגם צילינדר בין 1-1.5 בכ"א מהעיניים).
    בשני המקומות נאמר לי שהקרניות שלי הן עבות.

במקום אחד נאמר לי שאני מתאימה לניתוח PRK. עוד הוסבר לי שאם המספר יחזור עדין יהיה מקום לתיקון.

במקום אחר נאמר לי שמשום הקרניות שלי הן רכות, אני גבולית לניתוח אינטרלאסיק ומתאימה יותר להשתלת עדשה. במקום הזה נאמר לי שניתוח ה PRK צ"ל בעדיפות שלישית בלבד.

בשני המקומות הובהר לי כי הניתוחים יבוצעו בכ"א מהעיניים בנפרד.

יש לי מספר שאלות:
    1. מהי הסטטיסטיקה לגבי חזרה של מספר לאחר ניתוח ב - PRK עם מספרים כמו שלי? במקום אחד נאמר לי 10% ובמקום אחר 30%.

2. כיצד הנתון של קרנית רכה משפיע על הברירה בין ניתוח PRK לבין השתלת עדשה? אדגיש, כי רק במקום השני קבעו שהקרנית היא רכה, ובמקום הראשון לא עשו בדיקה שיכלה לבדוק זאת.

3. תוך כמה זמן מסתדרת הראיה לאחר השתלת עדשה? תוך כמה זמן ניתן לשוב לעבוד מול מחשב?

4. האם זמן ההחלמה מניתוח השתלת עדשה מהיר יותר מהחלמה מ - PRK (ידוע לי ששם זמן ההחלמה יכול להיות ממושך)?

5. ממה שקראתי באינטרנט ניתוח PRK מתאים בעיקר לאנשים עם מספרים לא גבוהים. אם כן, כיצד ניתוח זה הותאם לי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אפשר לקבל התייחסות בבקשה

מתלבטת
    25/05/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות קשה בין PRK והשתלת עדשה

פרופ' ישראל קרמר
    27/05/2009

שלום רב,

1. אין סטטיסטיקה מסוג זה, עליית המספר של קוצר הראייה תלויה בגורמים רבים מדי שיאפשרו עיבוד סטטיסטי מסוג זה שאת מחפשת, כולל גנטיקה וגיל.
    2. במידה והקרנית דקה יחסית לגבי דרגות קוצר הראייה הגבוה, מומלץ לבצע ניתוח השתלת עדשה תוך עינית.
    3. ההחלמה הראייתית אחרי השתלת עדשה נעה בין שבועיים לחודש. לאחר PRK ההחלמה יכולה להיות ממושכת יותר וקוצר הראייה גבוה.
    4. כן. זמן ההחלמה הראייתית לאחר PRK בקוצר ראייה גבוה הוא ארוך יותר ביחס להשתלת עדשה.
    5. אכן, PRK מבוצע עד לקוצר ראייה בדגה של 8.0 דיאופטר לערך.

בברכה,
    פרופ' קרמר ישראל

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו