ספורט אחרי PRK

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• ספורט אחרי PRK
    שואל
    19/08/2007

שלום רב,

אני שלושה שבועות אחרי PRK (רואה עדין ככה ככה...) ורציתי לדעת מה לוחות הזמנים לגבי ספורט. בפרט שתי השאלות הבאות:
    1) חדר כושר, קרי תרגילים כגון מתח, מקבילית, שכיבות שמיכה, משקולות (לא מעל משקל הגוף) וכד'. האם בכלל מותר
    2) ספורט אירובי כגון אופניים במשך שעתיים עם הרבה זיעה לתוך העיניים ומאמץ קרדיו בעל עצימות גבוהה.

כל זאת בהנחה שאין לי בעיות מיוחדות אחרי הניתוח, אין כאבים, אין תסמינים אחרים, רק הראיה עדיין לא 6/6.....

אודה בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    ספורט אחרי PRK

הוספת תגובה

• ספורט אחרי PRK

ד''ר דוד לנדאו
    19/08/2007

נכבדי,

בשלושה שבועות לאחר ניתוח לייזר להסרת משקפיים בשיטת הלייזר על פני השטח (LASEK, PRK) שכבת האפיתל בדרך כלל השלימה עצמה ונמצאת בתהליך התייצבות.
    בשלב זה אין כל מניעה מפעילות גופנית נמרצת עולל מאמצים קרדיו-וסקולריים בעצימות גבוהה.
    גם הזעה הנגרת לעיניים לא פוגמת בתוצאות אחרי הניתוח מכיוון שאין כיפה היכולה לזוז.

בממוצע חדות הראיה בתחום התפקודי (בסביבות 6/12) כבר 10 ימים לאחר הניתוח.
    כדי להגיע לראיה האופטימלית (6/6) צריך להמתין זמן רב יותר (בשלושה חודשים לאחר הניתוח חדות הראיה הממוצעת זה בשיטת הלייזר על פני השטח ובשיטת הלייזר מתחת לכיפה (LASIK).

לסיכום:
    חזור ככל האפשר לחיים רגילים כולל פעילות גופנית, חדות הראיה תשתפר לאט לאט עד לראיה האופטימלית.

תהנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

שואל
    19/08/2007

ד"ר יקר,

קודם כל תודה על התשובה, אבל ברצוני לחדד קצת. אולי אתה יכול להסביר לי מדוע לא רואים ברור אחרי שלושה שבועות? מה מונע את חדות הראיה?
    התייחסת בתשובתך לטווח שלושה חודשים, מה קורה אחרי שלושה חודשים אם כך?

ועוד קצת בנוגע לספורט, האם הזעה לא יכולה לגרום לזיעום גם אחרי שלושה שבועות וממה כן יש להיזהר בכל מקרה.

האם יש דברים מומלצים לעיניים אחרי ניתוח כדי לזרז את התקופה של ההגעה לראיה אופטימאלית?

בברכה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ספורט וניתוח

ד''ר דוד לנדאו
    23/08/2007

נכבדי,

זיעה לא אמורה לגרום לשום נזק לאחר ניתוח לייזר להסרת משקפים, בטח לא בשיטת הלייזר על פני השטח (PRK, Lasek).

בשיטת הלייזר על פני השטח, לפעמים נוצר צילינדר קל הנעלם עם הזמן, יתכן וזה גורם לעובדה שחדות הראיה עדין לא אופטימלית לאחר שלושה שבועות.

אם חדות הראיה לא מגיעה למצב אופימלי אחרי שלושה חודשים, כדאי לברר מדוע, לעיתים מדובר בשארית מספר שלאחר ששה חודשים מניתוח ניתן לשקול תיקון אם עובי הקרנית מאפשר זאת.

אין הרבה מה לעשות כדי לזרז את תקופת ההגעה לראיה אופטימלית (כמו שלא ניתן לקצר את משך ההריון). בכל מקרה משקפי שמש ביציאה החוצה, וטיפות של תוספי דמעות ללא חומרי שימור יכולים להקל מאוד.

מקווה שעזרתי

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכונים מהשטח

שואל
    29/08/2007

עברתי PRK בשלושים ביולי
    שלושה ימים של כאבים ותו לא
    חודש אחרי, אתמול הייתי בביקורת, צילינדר קטן, מספר של פלוס במקום של מינוס (זה לא אומר לי כלום אבל זה מה שאמר האופטומטריסט בבדיקה לפני שהפרופסור ראה אותי). וראיה של 6/12.

בבדיקה של העין הכל בסדר, עכשיו יש להמתין עוד חודשיים להחלמה מלאה וראיה 6/6
    מסתבר שלא ניתן להגיע לראיה של 6/6 אחרי חודש וצריך להמתין בסבלנות.

בכל אופן ד"ר, המון תודה על ההמלצות, ההסברים והתשובות, בייחוד היה חשוב לי לשמוע על ההעדפה שלך של PRK על פני חיתוך (בתנאים מתאימים כמובן).

בהצלחה לכולם

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו