מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התלבטות בנוגע לסוג ניתוחשחר20/08/2007
ד"ר לנדאו שלום,
הייתי בבדיקת התאמה בשתי מכונים ידועים ונחשבים (בירושלים).
יש לי מספר גבוה בעיניים (-8.5 באחת ו -9 בשנייה) בשילוב עם קרנית דקה (465 מיקרון)
במכון אחד המליצו לי על ניתוח להשתלת עדשה פתרון היחידי למצבי (כלומר שאני לא מתאים לאף ניתוח ליזר)
ואילו במכון השני מסרו לי כי אני מתאים ל prk (אם כי בגלל המספר הגבוה כנראה שלא ישאר מספיק עובי בקרנית לתיקון נוסף).
כיצד יתכן שרופא אחד טוען שאינני מתאים לניתוח ליזר (אלא רק להשתלת עדשה) ואילו הרופא השני טוען שאני כן מתאים לניתוח ליזר מסוג prk (ומדובר בשני רופאים מאוד מוכרים ונחשבים)? האם מסתתר כאן אינטרס כלכלי?
האם מומלץ שאבדק בעוד מקום?
איזה ניתוח מבין אילו שאוזכרו לעיל פחות מסוכן?
כמו כן, האם בניתוח prk ובהתחשב בעובדה שיש לי מס' גבוה, המספר עלול לחזור במעט? מה הסיכויים שזה יקרה?
אודה להתייחסותך לשאלותיי
שחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייזר או עדשה תוך עיניית
ד''ר דוד לנדאו20/08/2007שחר שלום,
קרנית בעובי 465 מיקרון היא אכן קרנית דקה, והמספרים שלך גבוהים יחסית.
על פי חישוב גס נראה לי שיש לך מספיק עובי קרנית על מנת לתקן את ליקוי הראיה בניתוח לייזר להסרת משקפיים אך יש לנצל את מלא עובי הקרנית המותר להסרה ולכן לא יהיה מקום לתיקונים.
בכל זאת שיטת ה- PRK נחשבת לשיטה הבטוחה ביותר להסרת משקפיים (יחסית לשיטות אחרות) ועם הליטוש המותאם אישית הסיכויים לראיה תפקודית ללא משקפיים לאחר הניתוח גבוהים יחסית כך שהסיכון לליקוי ראיה שארי (נשאר מספר) נמוך אך קיים..
ניתוח להשתלת עדשה מלאכותית תוך עינית על גבי העדשה הטבעית הקיימת מחייב פתיחת העין לצורך השתלת העדשה. בניתוח מסוג זה עובי הקרנית אינו גורם משפיע וניתן לתקן כמעט כל ליקוי ראיה קיים . בנוסף, לעיתים הדיוק בניתוח מסוג זה אינו גבוה כמו בניתוחי הלייזר ויהיה צורך בניתוח לייזר להסרת משקפיים על מנת להתמודד עם ליקוי ראיה שארי.
בניתוח זה יש יותר סיכון לסיבוכים משמעותיים מאשר בניתוחי לייזר להסרת משקפיים אם כי הסיכון לעיוות של הקרנית נמוך מאוד ובסופו של דבר ניתן יהיה לתקן את כל ליקוי הראיה.
הגישה שלי היא ללכת על הניתוח הבטוח יותר מבחינת העין וזה אומר שאם יש לך מספיק עובי לתקן את ליקוי הראיה אז שיטת ה- PRK בטוחה יותר, אם אין לך מספיק עובי קרנית אז ללא ספק שיטת השתלת העדשה תספק את הסחורה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)