מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחך תוך עיני גבוהנטלי10/06/2009
שלום
ביצעתי ניתוח PRK לפני כחודש. אתמול נערכה לי בדיקת מעקב ע"י המנתח בה התגלה לחץ תוך עני גבוה מהרגיל( לא נאמר לי בדיוק כמה).
המנתח החליף לי את טיפות הסטרודקס שהשתמשתי בהן עד עכשיו( שלוש פעמים ביום למשך חודש) בטיפות FML, שלוש פעמים ביום למשך חודש וחצי, והוסיף טיפות טילופטיק להורדת לחץ תוך עיני פעם ביום למשך חודש.
יש לציין שכאשר הייתי מזליפה את טיפות הסטרודקס, לא הסתפקתי בטיפטוף טיפה אחת לתוך העין ו"למען הסר ספק" שהטיפה אכן נקלטה, הייתי מטפטפת מספר טיפות (באותה שנייה לא בהפרשי זמן) ככה הודגם ע"י המנתח ביום לאחר הניתוח וגם למיטב הבנתי יש מקום בעין רק לטיפה אחת כל פעם ושאר הטיפות נשטפות החוצה.
האם הלחץ התוך עיני נובע מהשימוש בטיפות הסטרודקס באופן כללי או שמא ביצעתי שימוש לא נכון בטיפות ואכן נקלטה אצלי כמות גדולה מדי של טיפות וזה מה שגרםלהעלת הלחץ? האם טיפות הטילופטיק מורידות את הלחץ לרמה נורמלית? האם זה נזק בלתי הפיך והלחץ לא יחזור למצבו הקודם או שכאשר אפסיק להשתמש בטיפות סטרואידית הלחץ יחזור להיות תקין? תןדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ תוך עייני
ד``ר עמי הירש10/06/2009שלום,
בין 8-15 אחוזים מהמטפלים בטיפות עיניים המכילות סטרואידים יפתחו כתגובה לחץ תוך עיני מוגבר.
זוהי תופעה שכיחה, החולפת עם הפסקת הטיפול התרופתי וטיפות הטילופטיק אמורות לנטרל את
תופעת הלואי של עליית הלחץ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההורדת משקפיים ממספר קטן
אורלי יערי14/06/2009אני בת 47 מרכיבה משקפי קריאה/מחשב מס' המשקפיים 0.5 מעוניינת מאוד להוריד את המשקפיים ע"י ניתוח להסרה משקפיים בלייזר - האם ניתן במספר קטן זה לעבור את הניתוח המיועד? כמו כן ברצוני לדעת מהן התופעות לאחר הניתוח והסיכונים בניתוח מסוג זה ?
תודה,
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההורדת משקפיים קריאה במספר קטן
פרופ' ישראל קרמר16/06/2009שלום רב,
במידה ואינך זקוקה למשקפיים לראייה מרחוק אינך מתאימה לניתוח לייזק לביטול משקפי קריאה. אלא אם כן ניתן למצא עבורך ניתוח לייזר מולטי פוקלי לקרוא בעין אחת בלבד וזאת לאחר נסיון התאמה לראיית קרוב בעין אחת עם עדשת מגע אופטית בעין זו, המתאימה לראייה מקרוב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהטיפול ללחץ תוך עיני
רויטל22/07/2010אני חודשיים לאחר ניתוח PRK וגם קיבתי טיפות FML וטילאופטיק. הרופא שבדק אותי לא אמר לי שיש לי לחץ תוך עיני. האם זה מסוכן לקחת את הטיפות האלה ללא שקיימת בעיה של לחץ תוך עיני. או שסביר להניח שיש לי אם הוא נתן לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהטילופטיק
פרופ' ישראל קרמר25/07/2010רויטל שלום, טיפות מסוג טילופטיק ניתנות לעיתים לאחר ניתוחי לייזר להסרת משקפיים ללא קשר עם מדידת הלחץ התוך עיני וזאת על מנת לנסות ולבטל תוצאה של תת תיקון עד -1 לאחר הלייזר.
ישנם מקרים שזה עוזר,
תופעות לוואי ידועות לטיפות אלו הן 1. החמרה של התקפים אסמטיים 2. בעיה במקרים של מחלת לב מסוג אי ספיקת לב.
בברכה פרופ' קרמר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהטיפות ולחץ תוך עיני
פרופ' ישראל קרמר25/07/2010שלום רב ,
טיפות סטריאודליות גורמות לעליית לחץ תוך עיני באחוז מסויים באוכלוסיה הכללית לאחר תקופה של בין 3 שבועות לחודש. כאשר מפסיקות את השימוש הבן הלחץ יורד בהדרגה אך בכל מקרה כדאי להוסיף טיפות מסוג טילופטיק המורידות את הלחץ התוך עיני ולהחליף את הסטרודקס בטיפות FML שהן חלשות יותר. אין שום קשר בין מספר הטיפות שהשתמשת לבין עליית הלחץ. מדובר בתגובה ממקור גנטי לסטרואידים.
את טיפות הטילופטיק כדאי לשים פעמיים ביום כל זמן שאת לוקחת את ה FML.
בברכה פרופ' קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)