מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מספר לא יציבל.25/08/2007
אני בת 31, עם מספרים גבוהים בשתי העיניים (סביב -13 כולל צילנדר של כ- 1.5).
בעבר כבר נבדקתי במספר מכונים להסרת משקפיים בלייזר ונמצאתי מתאימה לניתוח, למעט העובדה שהמספר עדיין לא יציב ועולה בהתמדה (אם כי פחות מבעבר).
אני מתלבטת אם לעבור לעדשות מגע או לבצע ניתוח לייזר, שכן למרות שאני רוכשת את העדשות הדקות ביותר שניתן במשקפיים, התוצאה עבה מדי, כבדה מדי ועל כן לא נוחה (במיוחד בלילות כשקמים לילד...).
מה המלצתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציבות מרשם המשקפיים
ד''ר דוד לנדאו25/08/2007ל. שלום,
כאשר קראתי את ההודעה שלך עלו מספר שאלות:
1. מרשם של 13.00- עם צילינדר של 1.5- משמעותו הסרה של כ- 14.50 דיאופטריות שבחישוב גס מגיע לצורך להסיר בין 175 עד 200 מיקרון מהקרנית. בשיטת הלייזר מתחת לכיפה (LASIK) במידה ועובי הכיפה המשוער הוא 160 מיקרון, עובי הקרנית שלך לפני הניתוח צריך להיות מעל 610 מיקרון. (קרנית עבה מאוד). בשיטת הלייזר על פני השטח עובי הקרנית לפני הניתוח צריך להיות מעל 580 מיקרון. האם אכן הקרניות שלך עבות ?
2. מהניסיון שלי המרשם למשקפיים מתייצב עד גיל 25 שנים, נדיר מאוד לראות חוסר יציבות מעבר לגיל 30 שנים. האם השינוי גדול יותר מחצי מספר בשנה ?
רק מהנתונים שבהודעה שלך נראה לי שאת מאוד גבולית לניתוח לייזר להסרת משקפיים.
מה החלופות:
1. עדשות מגע הן בהחלט חלופה טובה אך היא לא תפתור לך את הבעיה של לקום לילד בלילה מכיוון שאני מאוד לא ממליץ לישון עם עדשות המגע.
2. ניתן לשקול ניתוח להשתלת עדשת מגע תוך עינית על גבי העדשה הטבעית הקיימת.
Phakic intra-Ocular lens. לניתוח מסוג זה יש סיכונים שונים מאילו של ניתוח לייזר וכדאי לקבל ייעוץ רציני לפני בוחרים בחלופה זו.
ממליץ מאוד לפנות לרופא עינים מומחה עם התמחות על בתחום הקרנית להערכה של מצב העיניים ורק לאחר מכן לפנות שוב למכון לייזר להסרת משקפיים לצורך בדיקת התאמה חדשה וייעוץ ספציפי.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)