מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח קטרקטשחר25/08/2007
שלום,
אני בת 56 ואמרוה לעבור ניתוח קטרקט.
יש לי קטרקט בעין ימין סגור ובעין שמאל התחלה של קטרקט.
בעין ימין יש לי מספר -12 ובעין שמאל -9 עם צילינדר.
אחרי הניתוח לאיזה מספר אני אגיע בשתי העיניים? האם אצטרך משקפיים?
כמה זמן אחרי הניתוח אפשר להתאים לי משקפיים ??
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קטרקט
ד''ר דוד לנדאו25/08/2007דינה שלום,
בזמן ניתוח קטרקט משתילים עדשה מלאכותית תוך עיניית במקום העדשה הטבעית העכורה (המכונה קטרקט) שמוצאים בזמן הניתוח.
ההחלמה לאחר הניתוח תלויה קודם כל בשיטת הניתוח.
אם מבוצע ניתוח מסוג ECCE ידני (ניתוח שעדין מבצעים לעיתים במקרים של קטרקט לבן קשה מאוד) עם תפרים מרובים לוקח זמן רב לפני שניתן לקבל את מרשם המשקפיים הקבוע.
אם מבוצע הניתוח בשיטת ה- Phacoemulcification (ריסוק העדשה העכורה בעזרת מכשיר אולטראסאונד) זמן ההחלמה קצר יותר וניתן לתת מרשם קבוע כבר לאחר כחודש.
לפני ניתוח קטרקט מבוצעת מדידת הקרנית ואורך העין ומחשבים את עוצמת העדשה להשתלה.
בתאום עם המנותח מחליטים האם הוא מעונין לראות לרחוק ללא משקפיים דבר שיחייב אותו להרכיב משקפיים לקרוב, או האם הוא מעונין לראות מקרוב ללא משקפיים דבר שיחייב אותו להרכיב משקפיים לרחוק (בעיקר לנהיגה וצפיה בטלויזיה).
חשוב לזכור שהדיוק שלנו לא רב מאוד ותוצאה של 1.00 דיאופטר פחות או יותר מהערך המתוכנן נחשב לתוצאה סבירה.
נראה לי שבכל מקרה מרשם המשקפיים שלך לאחר הניתח יהיה נמוך מאוד יחסית לקיים היום.
אני חייב לציין שיש לנו אפשרות היום גם להציע להשתיל עדשה מלאכותית תוך עיניית מולטיפוקלית שאמורה לאפשר ראיה תפקודית גם לרחוק וגם לקרוב ללא צורך במשקפיים.
אין מדובר בעדשה שתחזיר אותך לגיל 18 שנים אך בהחלט תאפשר ראיה תפקודית גם לרחוק וגם לקרוב. לפי נתוני הגיל שלך והמרשם הקיים אני לא בטוח שאת מתאמיה לעדשות אילו.
מכיוון שעדשות מיוחדות אילו לא כלולות בסל הבריאות יש להם עלות לא קטנה (שיקול נוסף שיש לקחת בחשבון).
ממליץ מאוד לדון עם הרופא המנתח שלך לגבי ההעדפות שלך וצורכי הראיה היום יומיים שלך.
בהצלחה בניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההמשך
שחר25/08/2007תודה רבה על התושבה הארוכה והמפורטת.
יש לי עוד כמה שאלות:
לאיזה מספר משקפיים אני אוכל להגיע בערך???
וההרדמה מבוצעת ע"י טיפות???
הניתוח שלי מבוצע ע"י אולטרסאונד. מהו אורך ההחלמה? אשמח אם תפרט גם, יש תפרים?! כאבים?! אני מתה מפחד האמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהניתוח קטרקט המשך
ד''ר דוד לנדאו25/08/2007דינה שלום,
סוג ההרדמה תלוי במספר גורמים, קודם כל העדפת המנתח, כמו כן רוחב האישון והקושי הצפוי בניתוח. ניתוח המבוצע בהרדמה בטיפות עיניים בלבד מחייב מנתח מאוד מנוסה, אישון שמתרחב היטב וללא קשיים ידועים מראש בניתוח עצמו.
חלופה אחרת היא הרדמה בסוב-טנון Sub-Tenon שדומה מאוד בקלות המתן לטיפות עיניים אך היא מעט יותר עמוקה ומאפשרת למנתח יותר גמישות.
כמובן שתמיד קיימות שיטות ההרדמה הותיקות שבעיקרן הזרקת חומר ההרדמה מסביב לעין. הרדמות אילו משתקות את תנועות העיניים ומאפשרות למנתח תנאי עבודה טובים מאוד, יחד עם זאת יש בהן גם סיכונים שאין בשיטות השטחיות.
לגבי השאלה לאיזה מספר תגיעי לאחר הניתוח - יש לדון בזאת עם המנתח.
כפי שכבר כתבתי זמן ההחלמה לאחר ניתוח phaco (באולטראסונד) הוא קצר יחסית וניתן לתת את מרשם המשקפיים הקבוע תוך חודש או פחות.
בשיטת האולטראסאונד בדרך כלל לא שמים תפרים אך במספרים כמו שלך אני נוטה לשים תפר אחד בפתח העיקרי ליתר ביטחון.
אם ההרדמה טובה והכל הולך למישרין לא אמורים להיות כאבים בזמן הניתוח או לאחריו.
אני מבין את החששות שלך, אם אם הקטרקט מפריע לחיי היום יום שלך אז הניתוח הוא החלופה היחידה לשיפור איכות החיים שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)