עכירות קרנית לאחר ניתוח ליזר

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• עכירות קרנית לאחר ניתוח ליזר
    חן
    31/08/2007

שלום רב

עשיתי ניתוח לייזר בשיטת ASA (ללא חיתוך) לפני 3 חודשים, וראיתי שש\שש במשך חודשיים.
    לאחר חודשיים התדרדרה לי הראיה כי התפתחה לי עכירות קלה כך שהיום היא גורמת לי קוצר ראיה של -1 בלבד שזה עכירות נמוכה יחסית.

המנתח שלי הביא לי סטרואידים כדי לתקן את המצב. והוא אמר שהבעיה יכולה לחלוף לאחר כחודש.
    ברצוני לשאול מספר שאלות:
    1. האם עכירות ברמה נמוכה שכזו באמת יכולה להתרפאות תוך כחודש, ואם לא אז מהו התאריך המשוער לריפוי?
    2. האם לאחר ריפוי העכירות היא יכולה לחזור בהמשך החיים?
    3. האם אני אצטרך להמשיך אם טיפול תרופתי מונע בכדי למנוע חזרה של העכירות בעתיד?
    4. האם יש לעכירות השלכות אחרות על העין ובריאותה?
    5. אני בדר"כ לא הולך עם משקפי שמש (אבל אני נמצא ממש מעט בשמש). האם יכול להיות שהחשיפה לשמש היא זו שגרמה לעכירות או שהיא תמנע את ריפוייה המהיר?

אשמח לקבל תשובות בדחיפות לאימייל מהרופאים ומכל מי שיודע כי הבעיה ממש מציקה לי בחיי היוםיום. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    עכירות קרנית לאחר ניתוח ליזר

הוספת תגובה

• עכירות בקרנית לאחר ניתוח לייזר

ד''ר דוד לנדאו
    01/09/2007

חן שלום,

עכירות בקרנית לאחר ניתוח לייזר להסרת משקפיים הוא סיבוך מוכר המופיע בכ- 0.5% מהניתוחים.
    ברוב הגדול של המקרים ניתן לעזור להעלים את העכירות בעזרת טיפול בטיפות סטרואידים לתקופה ארוכה יחסית. יש צורך במעקב סדיר אצל הרופא המנתח כדי לראות שאכן קצב השיפור משביע רצון ואין עליה בלחץ התוך עיניי.

במרבית המקרים של עכירות קלה בקרנית, היא נעלמת לאחר כחצי שנה ולא חוזרת לאחר מכן.
    למיטב ידיעתי אין השלכות אחרות על בריאות העין למעט ההפרעה הבדרך כלל זמנית בראיה.

משקפי שמש מאוד מומלצים לאחר ניתוחי לייזר להסרת משקפיים ורבים מאמינים שזה תורם למזעור הסיכון לעכירות בקרנית.

לפי הדברים שכתבת, נראה לי שאתה מטופל בדרך הנכונה וזו רק שאלה של זמן וסבלנות עד שהמצב ישתפר.

שמור על קשר רצוף אם המנתח שלך ושתף אותו לגבי התחושות לך.

לרשותך תמיד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו