מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- די הרבה שאלות.....ענת12/08/2009
שלום, אני בת 24 ואני מתכננת לעבור ניתוח הסרת משקפיים בלייזר בסוף החודש, ויש לי מספר שאלות, בתקווה שתוכלו לענות לי לפחות על חלק מהן:
1. האם תופעת הלוואי של איבוד הראייה היא רק תוצר לוואי של דלקת כרונית שאינה מטופלת, או שניתן לאבד את הראייה גם מהניתוח עצמו?
2. עד כמה שכיחים הסיבוכים של הדרדרות הראייה, הילות סביב לחפצים וסינוור עד כדי מצב של פגיעה באיכות החיים?
3. ראיתי שבמכון עיניים דורשים להוריד עדשות מגע רכות יומיים לפני הניתוח וקשות שבוע. במכונים אחרים ראיתי כי יש צורך להסיר עדשות רכות שבועיים וקשות שלושה שבועות. ממה נובע הפער הגדול בזמנים?
4. לאבא שלי היתה ירידה משמעותית בראייה בגיל 40 בעקבות פגיעה במקולה, שבזמנו חשבו הרופאים שמדובר בזיהום. לאחרונה סיפר דוד שלי (אח של אבי) שגם לו יש בעיה דומה. האם יש מקום לחשוב שייתכן והסיבה גנטית, ובמידה וכן, האם יש חשש שניתוח מסוג זה יגרום להתפרצות של התופעה גם אצלי? חשוב לי לציין שבבדיקה שעברתי במכון לא נמצא שום בעיה.
5. מידי פעם אני מרגישה לחץ בתוך העין. בכל בדיקה שגרתית שעברתי אצל רופא עיניים לא נמצא לחץ תוך עיני מוגבר. האם יש לי סיבה לחשוש מהניתוח?
6. ב"הצהרה רפואית" תחת נטילת תרופות., כמה זמן צריך לעבור בין נטילת התרופה ובין להיחשב כ"לא נוטל תרופות"?
תודה מראש
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא להאמין, אבל שכחתי שאלה אחת
ענת12/08/2009במידה והניתוח מצליח, האם יש סיכון להדרדרות הראייה לאחר מספר שנים בעקבות הניתוח? שמעתי שאנשים שעוברים את הניתוח מועדים להתפתחות קטרקט בגיל צעיר (ממוצע 40), האם יש אמת בפרסום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאריאל
ד``ר עמי הירש26/08/2009שלום רב,
מעל גיל 40, מופיעה תופעה שנקראת פרסביופיה, בתופעה זו נחלש השריר שמאפשר לעין לבצע פוקוס (zoom) ולכן, הרואים טוב למרחק יחלו להרכיב משקפי קריאה, וכל מרכיבי המשקפיים למרחק יחלו להרכיב משקפיים מולטיפוקלים. ולכן , אם נבדקת ע"י רופא שמרכיב משקפי קריאה זהו מצב טבעי לחלוטין, שכן למרחק שתי עניו של הרופא שבדק אותך אותך תקינות לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהקטרקט
פרופ' ישראל קרמר16/08/2009ענת שלום רב,
קטרקט מתפתח בגיל מבוגר, בדר"כ מעל גיל 65-70. אין כל קשר בין ניתוח לייזר לביטול משקפיים לבין קטרקט. אין זה נכון שאנשים שעברו ניתוח לייזר לביטול משקפיים מפתחים קטרקט בגיל צעיר.
לגבי הדרדרות הראיה לאחר הניתוח, תיתכן עליה טבעית בדרגת קוצר הראייה בעקבות עליית הגיל בין 20 ל 30 לערך. זוהי תופעה הקשורה בגיל ובגנטיקה.
בברכה,
פרופסור ישראל קרמר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהענת
ד``ר עמי הירש26/08/2009מנתח הלייזר אינו נציג אלוהים עלי אדמות, ובהחלט מסיבות רבות ושונות המספר יכול לעלות בשנים שלאחר ניתוח הלייזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהענת
מנתח הלייזר אינו אלוהים עלי אדמות ובהחלט מסיבות רבות ושונות המספר יכול לעלות בשנים שלאחר ניתוח הלייזר.
לגבי התפתחות מוקדמת של קטרקט - שמעת לא נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתשובות לשאלות
פרופ' ישראל קרמר16/08/2009ענת שלום רב,
1 איבוד ראיה לאחר ניתוח לייזר להסרת משקפיים זו תופעה נדירה ביותר ולא סבירה, אני אישית לא נתקלתי בסיבוך זה מאז שהתחלתי לבצע ניתוחים אלו לפני כ18 שנים. כמובן זיהום ע"י חיידק אלים, שזו תופעה נדירה ביותר, עלול לפגוע בחדות הראייה במידה ותתפתח צלקת באיזור הזיהום במרכז הקרנית. גם אז זה סיבוך שניתן לטפל בו בניתוח מתקן, אין זה מצב של איבוד ראייה.
2. הילות וסינוור ניתן למנוע ע"י שיטת ליטוש לייזר הנקראת CV או Custem vue , שזה ליטוש בעזרת רובוט מיוחד המבוסס על טכנולוגית ה Wavefront.
הידרדרות הראיה נובעת מעלית קוצר הראייה הקשורה בגיל או בבעיה גנטית.
3. יש פציינטים שעדשות מגע רכות משפיעות על הקרנית שלהם במשך שבועיים וקשות במשך שלושה שבועות .
יש כאלה שמושפעים מהעדשה הרכה רק יומייםוהם רוב הפציינטים. לכן אנו דורשים יומיים עד שלושה ימים הפסקה לעדשות רכות ושבועלקשות.
4. אין קשר בין מחלת הרשתית ובין ניתוח הלייזר להסרת משקפיים.
5. אין כל סיבה לחשש.
6. תלוי בסוג התרופה, עלי לדעת מה טיב התרופה והשפעתה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה רבה על התשובה המפורטת
ענת18/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהענת
1. אין בניתוחי לייזר מצב של אובדן ראייה. (לאחר ניתוחי לייזר חדות הראייה יכולה להיפגע מסיבות רבות אך לא אובדן ראייה)
2. יחסית נדירים
3. ככלל, ככל שמשך הזמן בין הסרת עדשות לבדיקה הינו ממושך יותר, זהו מצב עדיף לבדיקה. ברוב המקרים 48-72 שעות של הסרת עדשות רכות מספיקה לבדיקת התאמה תקינה. במידה והרופא ימצא לנכון, תתבקשי לא להרכיב עוד מספר ימים ולהגיע לבדיקה נוספת.
לגבי עדשות קשות, מצעם קשיחותן והלחץ המכני שמפעילות על הקרנית חובה לפחות 7-10 ימים לא להרכיבן לפני בדיקת התאמה וזאת כדי שאמינות הבדיקה תהיה גבוהה.
4. נדיר שלשני אחים באותו גיל יהיה זיהום שיפגע במקולה. ככל הנראה מדובר במחלה משפחתית ואם ישנן עוד אחים כדאי שייבדקו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)