מספר שאלות להתייעצות

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• מספר שאלות להתייעצות
    מיטל
    01/09/2009

שלום,
    הלכתי לבדיקת התאמה להסרת משקפיים. יש לי מספר של 5 וצילינדר 1 ( או מספר 4 וצילינדר 2 - לפי המשקפיים) - אמרו לי שזה לא משנה כי מגיעים לאותו סכום , האם זה נכון ? משנה רק סכום המספר?
    בכל מקרה, נאמר לי כי אני מתאימה לניתוח Lasik ויכולה לעשות גם PRK. אשמח לדעת מהם ההשלכות לטווח ארוך של שני הניתוחים.
    האם בLASIK ממש קיים סיכון של תזוזות הקרנית או ניתוק שלה בעקבות מכה ? על איזה חוזק מכה מדובר ? ולכמה זמן מהניתוח? גם אחרי שנה זה מסוכן ?
    לגבי שיטת PRK הבנתי שהסיבוך בשיטה זו הוא עכירות על הקרנית כתוצאה מצמיחת תאי אפיתל לא תקינה. כמה זה נפוץ והאם זה ניתן לטיפול ?
    אשמח מאוד לתשובה בנושאים אלו, ניסיתי למצוא מידע זה באתרים שונים אך לא ראיתי תשובה ברורה לשאלותי.
    בתודה מראש,
    מיטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    מספר שאלות להתייעצות

הוספת תגובה

• תשובות

ד''ר נדב בלפר
    03/09/2009

שלום מיטל
    הכוונה באותו סכום היא שכמות הרקמה שיש להסיר בניתוח דומה. לכל מצב מתאימים טיפול ספציפית.
    לאסיק ו PRK הם בעלי תוצאות דומות בסה'כ, בודאי לטווח הארוך. כשמדובר בחבלה משמעותי אז בלאסיק יכול לזוז המתלה (פרוסה דקיקה מעובי הקרנית המוסטת לשם ביצוע הלייזר) . נדרשת חבלה משמעותית לשם כך.
    גם ב PRK וגם בלאסיק יכולה להיווצר עכירות (HAZE) בקרנית לאחר הניתוח - לאו דווקא עקב צמיחת תאי אפיתל. ויש טיפולים מונעים בשגרה ...
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו