הדסה ו intralase

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• הדסה ו intralase
    היפרופ מתחיל
    08/09/2007

שלום רב
    ידוע לי על מחלוקת בקרב מנתחי הרפרקציה בקשר ליעילותו של ה femtosecond laser על פני המיקרוקרטום. לפי מה שהבנתי אתם בהדסה שייכים לצד הפחות מתלהב.
    האם אתם בהדסה אופטימל מתכננים להכניס לשימוש מכשיר intralase בעתיד הקרוב או שמא זה לא יקרה בעתיד הנראה לעין?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    הדסה ו intralase

הוספת תגובה

• לייזר מסוג femtosecond laser

ד''ר דוד לנדאו
    14/10/2007

שלום,

ה- Femtoscond laser והמיקרוקרטום הם שני סוגים מאוד שונים של אמצעים לחיתוך כיפת הקרנית בניתוח לייזר מתחת לכיפה.

האמצעי האידאלי לחיתוך כיפת הקרנית הוא זה היתן כיפה דקה מאוד, אחידה, מרכזית וסדירה.
    כמו כן הוא צריך להיות חופשי מסיבוכים בזמן הניתוח (חור בכיפה, חיתוך חלקי, ועוד....).

הביצועים של שני האמצעים הנ"ל מאוד דומה כרגע, כאשר אני לא משוכנע שלאמצעי אחד יש יתרון מכריע על השני. לכל אחד יש יתרונות וחסרונות, אך בשורה התחתונה התוצאות די דומות.

לגבי העתיד, המיקרוקרטומים לדעתי הגיעו לבשלות והשיפור בהם יהיה קטן מאוד במשך השנים. לעומת זאת ה- femtosecond laser נמצא בחיתוליו ויש הרבה מקום לשיפורים בתקופה הקרובה.

אנחנו בהדסה בוחנים היטב את ההתקדמות של טכנולוגית הלייזר ואין לי ספק שכטכנולוגיה זו תגיע לרמה שהיא במפורש טובה יותר ירכש המכשיר המתאים ביותר לטובת המנותחים שלנו.

לרשותך תמיד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו