מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח עוד שבועייםקרן13/10/2009
שלום רב,
נמצאתי מתאימה לניתוח מסוג LASEK CV BE (אין לי מושג מה זה אומר)
הבנתי מהרופא שבדק אותי כי יש לי איסימטריה בקרנית
אני מרגישה שמאחר והייתי תחת לחץ לא שאלתי אותו את השאלות שרציתי תשובות לגביהן
1.אשמח לדעת האם הניתוח מסוג זה בטוח ומדוע דווקא הרופא בחר אותו(האם זה נכון שזמן ההחלמה איטי יותר אך החדות והאיכות של הראייה עדיפים על פני לאסיק?)
2.מה הסיכונים של ניתוח זה?
3.במידה ובחצי שנה הקרובה ארצה להיכנס להריון האם הדבר עלול להשפיע על הראיה?
4.הבנתי שעוד כמה שנים המספר יכול לחזור האם הכוונה שנה או 10 שנים?כי יש משמעות אדירה למספר השנים
אודה לתשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן
ד''ר נדב בלפר13/10/2009לפני הכל - חיזרי למנתח ובררי עימו הכל לפני הניתוח
ברור שיהיה לו יותר קל לענות על שאלותייך ספציפית לגבייך
בכללי: זה ניתוח שיטחי (ללא יצירת מתלה קרנית) - שכיח ביותר
הסיכונים אינם רבים וכוללים, בין היתר, זיהום הצטלקות ויובש זמני
הריון ולידה יכולים להשפיע על הראיה בכל אישה - ללא תלות בניתוח. הניתוח לא יישנה זאת לטובה או רעה
4 אין מי שיודע זאת למפרע. זו עדיין חידה עבורינו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה רבה
קרן13/10/2009תודה רבה על התשובה המיידית
אך מאחר והרופא בכיר בתחום ואין לו הרבה זמן למטופלים כנראה ,אינני יודעת אם יקבל אותי בשנית מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהזמן החלמה ועבודה
קרן14/10/2009שלום רב,
ברצוני לדעת מהו זמן ההחלמה פחות או יותר של ניתוח LASEK CV BE מאחר ואני אמורה להתחיל עבודה חדשה שבוע וחצי לאחר הניתוח?האם זהו זמן סביר להחלמה?או שעדיף לי לדחות את הניתוח במספר חודשים והאם זה נכון שהבדיקה תקפה רק לחודשיים?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתשובה מדר' הירש
ד``ר עמי הירש14/10/2009קרן שלום,
1. הרופא בחר בסוג ניתוח זה בגלל האסימטריה שציינת. זמן ההחלמה איטי יותר מאשר בניתוח לאסיק אולם תוצאת הניתוח זהה לטווח הארוך. אכן מהירות ההתאוששות מניתוח לאסיק או אינטרלסיק הינה מהירה יותר.
2. סיכונים: זיהום, ואי הגעה לתוצאה הרצוייה.
3. במהלך הריון תקין אין בדרך כלל השפעה על חדות ראייה. כידוע קיימות במהלך הריון תופעות לוואי העלולות לפגוע גם בראייה כגון סכרת הריונית או בצקת מוגזמת.
4. א. תתכן תוצאת חסר בטווח המיידי, ואז בטווח של חודשיים שלושה מהניתוח הראושני יתבצע ניתוח משלים.
ב. הטווח בו יכולה להיות נסיגה הינו בלתי ידוע מראש. במספרים עד -6 הסטטיסטיקה מצביעה על נסיגה ב 2-3% מהמקרים.
בהצלחה בניתוח,
דר' עמי הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)