מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שתי שאלותמיכאל19/09/2007
שלום,
יש לי שתי שאלות.
עברתי לפני בערך חודש בדיקת התאמה לניתוח הסרת משקפיים ונאמר לי שאוכל לבצע
אינטראלאסיק, לאסק או לאסיק.
(הבנתי שלאסק הבטוח ביותר מבין השלושה (למרות זמן החלמה קצת יותר ארוך
?האם נכון הדבר
דבר נוסף,
יש לי חשש קל בעניין מסוים...
המספר שלי הוא 2.5 בשתי העניים (כבר 3 שנים לא נבדקתי כי לא הרגשתי בצורך), בבדיקת ראיה שעשו לי כבדיקת התאמה לניתוח נאמר לי שלדעתם המספר המתאים לי הוא 2.25
אני חושש קצת ממצב שאולי התיקון יעשה כך שאראה "כמעט" כמו שצריך אבל קצת מטושטש, ואפילו התחלתי לחשוב שיתכן ואולי בעצם אני לא רואה כל כך חד עם המשקפים גם היום, ויתכן והמספר שאמור להיות לי הוא עוד יותר גדול מ-2.5 ?
האם יש סיבה לדאגה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובותיים
ד''ר דוד לנדאו10/10/2007דן שלום,
שיטת הלייזר על פני שטח הקרנית (PRK, LASEK, ASA וכו) נחשבת הבטוחה ביותר מבין כל השיטות הקיימות היום להסרת משקפיים (כחצי אחוז סיכון לסיבוך בלבד) אך היא כרוכה בהתאוששות איטית של הראיה וחוסר נוחות עד כאבים בימים הראשונים לאחר הניתוח.
שיטות לייזר מתחת לכיפה (LASIK, Intralase) מאפשרות התאוששות מהירה של הראיה ואין כאבים לאחר הניתוח. לשיטות אילו יש סיכון גבוה יותר לסיבוכים (הסיכון נע בין 5% ל- 1%).
לגבי המרשם שלך, הבדל של רבע מספר מקובל מאוד כסטיה תקנית בבדיקות רפרקציה ואין להבדל כזה כל משמעות. אני סבור שאתה יכול להיות רגוע בנקודה זו.
בהצלחה בניתוח
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)