מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סיכונים בניתוחיעל29/09/2007
שלום רב, יש לי שתי שאלות:
1. האם כדאי לקבל חוות דעת נוספת בנוסף להמלצת רופא בקליניקה "נחשבת"?
2. קראתי באתרים שונים מארה"ב על הסכנות הרבות הקיימות בניתוחי לייזר להסרת משקפיים, ושעל כל מליון מטופלים ישנם כ- 50,000 מטופלים לא מרוצים, ושקיים תחום משפטי חדש בנושא תביעות מנתחי לייזר על תקלות שנגרמו...
בתור אחת שמעוניינת לעבור ניתוח, איך אתה יכול להרגיע אותי? כי כשנבדקתי לא הראו לי גם את הצדדים הבעיתיים...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויים וסיכונים בניתוחי לייזר.
ד''ר דוד לנדאו02/10/2007יפית שלום,
לכל ניתוח באשר הוא ניתוח יש תופעות לוואי וסיבוכים. מכיוון שיש המון ניסיון עם ניתוח לייזר להסרת משקפיים אנחנו יודעים היטב מה אחוזי הסיכויים להצלחה ומה אחוזי הסיכונים בכל שיטה ושיטה.
בבריטניה המליץ ה- National Institute of clinical excellence NICE לדאוג שהניתוח יבצוע על ידי רופא עיניים מומחה שעבר הכשרה מתאמיה.
המכון הבריטי מדגיש את הצורך ליידע את המטופל לגבי תופעות הלוואי, הסיבוכים והסיכויים של הניתוח לפני שהוא מחליט.
בדיקת התאמה נכונה כוללת בדיקת העיניים כדי לוודא אכן ניתן לבצע הניתוח בסיכון מקובל וכן הסבר על הניתחים השונים סיכויי ההצלחה ופירוט הסיבוכים ואחוזי הסיכון.
אם לא הוסברו לך הסיבוכים האפשרים ואחוזי הסיכון ממליץ מאוד לפנות למכון אחר קודם כל לצורך קבלת המידע ואח"כ לצורך ניתוח.
אני לא מאמין ב"עיגול פניות". מועמד לניתוח צריך לקבל לדעתי את כל המידע הרלוונטי לגבי הסיכויים להצלחה והסיכונים כדי שיוכל לקבל החלטה מידעת.
אשמח לעמוד לרשותך גם בעתיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)