איכות ראיה אחרי לייזר

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• איכות ראיה אחרי לייזר
    גולן
    19/12/2009

לפני שנה עברתי ניתוח Lasek + cv באחד המכונים המובילים בארץ.
    היו לי מספרים גבוהים 5.75 -(מינוס) בעין ימין , 5.5 - (מינוס) עין שמאל, ללא צילינדר כלל.

לפני הניתוח הרופא אמר שלא שלא יווצרו לי תופעות לוואי של איכות ראיה לקויה (כדוגמת הילות וסנוורים) מכיוון שהוא ישתמש בפונקצית Wavefront CV.
    מאז הניתוח אני סובל מהילות וסנוורים קשים שמפריעים לי מאוד במיוחד בלילה, ואין שום שיפור כלל.
    לאחר בדיקה התברר שאין לי עיוותים אופטיים בקרניות או גורם אחר שגורם לכך והסיבה לתופעות אלה זה התרחבות האישון מעבר לשטח הטיפול.
    כיום, שנה אחרי הניתוח הרופא נתן לי מרשם לטיפות האלפאגן שמקטינות את האישונים.
    אני שם טיפה אחת בכל עין לפני החשיכה, וזה בהחלט משפר את איכות הראיה, אך ל-3-4 שעות בלבד.
    לא נותר לי מספר או צילינדר כלל שיאפשר תיקון, אך הרופא אמר שאפשר לעשות לייזר בכל זאת בשטח שלא נותח (אע"פ שלא נותר מספר) וכך לשפר את ההפרעות הללו.
    1. האם הליך כזה מקובל אע"פ שלא נותר מספר או צילינדר כלל?
    2. האם מומלץ להשתמש בטיפות אלפאגן על בסיס קבוע מאפשר לבצע תיקון להפרעות אלו?

בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    איכות ראיה אחרי לייזר

הוספת תגובה

• תשובה לגולן

ד``ר עמי הירש
    20/12/2009

גולן שלום,
    א. אכן מומלץ שימוש בטיפות אלפאגן במידה ותופעות הלוואי שתיארת עדיין קיימות. אין מניעה להמשיך לאורך זמן בטיפול זה.
    ב.ניתן לבצע טיפול בלייזר שמטרתו שיפור איכות הראייה (ולא חדות הראייה, כי כפי שציינת לא נשאר לך מספר) עפ"י בדיקת ה Wavefront והעיוותים שהיא מגלה בהיקף הקרנית יש לזכור במקרים כמו שלך את בדיקת ה Wavefront (צילומי CV). מומלץ לבצע בשני תנאים:
    1. באישון רגיל, שמייצג את ראיית היום שלך.
    2. באישון רחב, שידגים ספציפית את העיוותים עליהם אתה מתלונן במהלך ראיית הלילה.
    לשאלתך האם טיפול כזה הינו מקובל, כן, ובהחלט ניתן לבצעו.
    בברכה,
    דר' עמי הירש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו