מבולבל

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• מבולבל
    גולן
    22/12/2009

ישנה סתירה בין התשובה שד"ר עמי הירש כתב לי (שיש אפשרות לשפר איכות ראיה גם אם לא נותר מספר - באמצעות לייזר), לבין פרופ' ישראל קרמר שטוען שאי אפשר כי הדבר יגרום להיווצרות מספר. בנוסף אמר ד"ר עמי הירש שתיקון איכות הראיה (ולא החדות) זה הליך מקובל ובהחלט ניתן לבצעו (למרות שלא נותר מספר). בביקורת במכון בו עשיתי את הניתוח אמר הרופא שניתן לבצע ליטוש במקום שלא בוצע ליטוש וכך לשפר-לבטל הפרעות הילות וסנוורים.

ציטוט של ד"ר עמי הירש:
    "ניתן לבצע טיפול בלייזר שמטרתו שיפור איכות הראייה (ולא חדות הראייה, כי כפי שציינת לא נשאר לך מספר) עפ"י בדיקת ה Wavefront והעיוותים שהיא מגלה בהיקף הקרנית יש לזכור במקרים כמו שלך את בדיקת ה Wavefront (צילומי CV). מומלץ לבצע בשני תנאים:
    1. באישון רגיל, שמייצג את ראיית היום שלך.
    2. באישון רחב, שידגים ספציפית את העיוותים עליהם אתה מתלונן במהלך ראיית הלילה.
    לשאלתך האם טיפול כזה הינו מקובל, כן, ובהחלט ניתן לבצעו.
    בברכה,
    דר' עמי הירש"

בניגוד אליו, פרופ' ישראל קרמר כתב שאין זה מקובל אם לא נותר מספר, ושאם יבצעו ליטוש בלייזר נוסף, הדבר יגרום להיווצרות מספר או צילינדר.

להלן ציטוט של פרופ' קרמר:
    "אני חוזר ואומר שלא ניתן לבצע תיקון של הילות וסינוורים בלילה בעזרת טכנולוגית הCV או הWF מבלי לגרום להיווצרות איזשהו מספר לאחר הניתוח מפני שהליטוש של העיוותים מלווה בדר"כ בתיקון של צילינדר בזווית מסויימת ואם לא קיים מספר התיקון של הצילינדר עלול להוביל להתפתחות מספר בעקבות הניתוח.
    במידה ולא קיים מספר הליטוש הספציפי כנגד סינוורים לא יביא לתוצאה טובה.
    ניתן לתקן סינוור אך ורק אם קיים מספר , ע"י ליטוש המספר בקוטר רחב יותר מקוטר האישון."

האם תוכלו לתת לי תשובה שאוכל להיות בטוח בה? אני מעוניין לבצע ניתוח תיקון מהסיבה שטיפות אלפאגן לא עוזרות לי כל כך אלא משפרות מעט, והפרעות אלו מקשות עליי מאוד לא רק בלילה אלא גם ביום,
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    מבולבל

הוספת תגובה

• תוספת קטנה

גולן
    22/12/2009

הרופא אמר שהליטוש שיבוצע יהיה על החלק שלא לוטש כך שתיווצר "אחידות" מסויימת במבנה הקרנית ולא שינויי גבהים קיצוניים שיגרמו להפרעות ראיה.
    בנוסף לא יתבצע ליטוש על החלק שנותח.
    האם זה מהווה בסיס לכך שאין קשר לחדות הראיה בכך שלא נוגעים בשטח המנותח, ולכן לא יוכל להיווצר מספר.

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• לגולן

אלעד
    29/12/2009

ניראה לי שאנחנו באותה הסירה הלכנו בטעות לשוחט בימקום ללכת לניתוח עניים אחי אני סובל בידיוק כמוך ואני שמח שאתה חוקר את המיקרה לגופו של עיניין אנא שתף אותי כי ניראה לי שאני הולך איתך ביחד לתיקון עם בירצונך לדבר זה המיספר שלי 0575554470 אלעד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו