מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה עקרוניתיעל01/10/2007
רציתי לשאול אותך ואבקש תשובה כנה...
מדוע רופאי עיניים לא ממליצים על הניתוח, ומדוע יש מנתחים להסרת משקפיים שלא מבצעים את הניתוח. כששאלתי קיבלתי תשובה שמבחינה אסטטית זה לא מפריע להם... אך התשובה לא נראית לי הגיונית. הרי לחיות ללא משקפיים זה נוח, לא מגביל, כנראה גם יותר יפה. מי לא מכיר את ההרגשה המעצבנת בים או בבריכה כשכל הזגוגית מתמלא בטיפות של מים... ובנוסף לרופא שבתחום אין גם שיקול כספי...
אני ממשיכה להתעמק בנושא כי אני מעוניינת לעשות,, ואף קבעתי תור לניתוח, אבל ככל שאני קוראת בפורומים אני יותר חוששת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה עקרונ ית
ד''ר דוד לנדאו02/10/2007יפית שלום,
ניתוח להסרת משקפיים הוא ניתוח שנועד לשפר את איכות החיים ואת התדמית העצמית של המנותח.
אין לניתוח כזה התוויה רפואית (לא יקרה לך שום נזק את תישארי עם המשקפיים).
מכיוון שכמו בכל ניתוח יש גם לניתוחים אילו תופעות לוואי וסיבוכים, יש צורך לשקול היטב את ההשלכות של תופעת לוואי או סיבוך על חיי היום יום שלך.
אם את חייה בשלום עם המשקפיים או עדשות המגע ואם חס וחלילה במידה ויהיה סיבוך בניתוח יש חשש שפרנסתך תיפגע יש מקום לוותר על הניתוח למרות היתרונות הידועים של חיים ללא תלות במשקפיים.
לדוגמא, טייס מטוסי נוסעים חייב ראיה חדה ללא סינוורים גם ביום וגם בלילה. אם לאחר ניתוח נפגעת הראיה שלו ואין הוא עומד בדרישות של מנהל התעופה הוא יאבד את רישיון הטייס שלו ואת פרנסתו. אדם כזה מוטב אולי לא יקח סיכון. אותו הדבר לגבי מקצועות אחרים (רופאי עיניים למשל). השיקול מאוד אישי וצריך לכבד את ההחלטות האישיות של כל אחד ואחד.
בהצלחה בניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה על התשובה
יעל02/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהצודקת רופאים חוששים בבעיות צצות כמו
בקי17/10/2007אנו נימצאים עם המון בעיות ,ורופאינו חוששים להיתנתח שלא יצוצו להם את אותם הבעיות שאנשים מפנים אלייהם.כך שהם חכמים היות והם לא ניכנסים למקומות שפיקחים יוצאים מהם,.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)