שאלה עקרונית

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• שאלה עקרונית
    יעל
    01/10/2007

רציתי לשאול אותך ואבקש תשובה כנה...
    מדוע רופאי עיניים לא ממליצים על הניתוח, ומדוע יש מנתחים להסרת משקפיים שלא מבצעים את הניתוח. כששאלתי קיבלתי תשובה שמבחינה אסטטית זה לא מפריע להם... אך התשובה לא נראית לי הגיונית. הרי לחיות ללא משקפיים זה נוח, לא מגביל, כנראה גם יותר יפה. מי לא מכיר את ההרגשה המעצבנת בים או בבריכה כשכל הזגוגית מתמלא בטיפות של מים... ובנוסף לרופא שבתחום אין גם שיקול כספי...
    אני ממשיכה להתעמק בנושא כי אני מעוניינת לעשות,, ואף קבעתי תור לניתוח, אבל ככל שאני קוראת בפורומים אני יותר חוששת.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    שאלה עקרונית

הוספת תגובה

• תשובה עקרונ ית

ד''ר דוד לנדאו
    02/10/2007

יפית שלום,

ניתוח להסרת משקפיים הוא ניתוח שנועד לשפר את איכות החיים ואת התדמית העצמית של המנותח.
    אין לניתוח כזה התוויה רפואית (לא יקרה לך שום נזק את תישארי עם המשקפיים).

מכיוון שכמו בכל ניתוח יש גם לניתוחים אילו תופעות לוואי וסיבוכים, יש צורך לשקול היטב את ההשלכות של תופעת לוואי או סיבוך על חיי היום יום שלך.

אם את חייה בשלום עם המשקפיים או עדשות המגע ואם חס וחלילה במידה ויהיה סיבוך בניתוח יש חשש שפרנסתך תיפגע יש מקום לוותר על הניתוח למרות היתרונות הידועים של חיים ללא תלות במשקפיים.

לדוגמא, טייס מטוסי נוסעים חייב ראיה חדה ללא סינוורים גם ביום וגם בלילה. אם לאחר ניתוח נפגעת הראיה שלו ואין הוא עומד בדרישות של מנהל התעופה הוא יאבד את רישיון הטייס שלו ואת פרנסתו. אדם כזה מוטב אולי לא יקח סיכון. אותו הדבר לגבי מקצועות אחרים (רופאי עיניים למשל). השיקול מאוד אישי וצריך לכבד את ההחלטות האישיות של כל אחד ואחד.

בהצלחה בניתוח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

יעל
    02/10/2007

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• צודקת רופאים חוששים בבעיות צצות כמו

בקי
    17/10/2007

אנו נימצאים עם המון בעיות ,ורופאינו חוששים להיתנתח שלא יצוצו להם את אותם הבעיות שאנשים מפנים אלייהם.כך שהם חכמים היות והם לא ניכנסים למקומות שפיקחים יוצאים מהם,.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו