מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח שנכשלגיל27/01/2010
לפני שנה וחצי עברתי ניתוח PRK .
היו לי מספרי צילינדר קטנים 1.25 ו 1.
בעקבות הניתוח נוצר לי יובש חמור בעיניים.
בעין ימין ראיתי גרוע מאוד.
אחרי 3 חודשים התחילו לתת לי דמעות מלאכותיות והראיה התחילה להשתפר.
עכשיו המספר בעין ימין הוא כמו שהיה- צילינדר 1 ובשמאל 0.5 .
אבל בעין ימין אני לא רואה כל כך טוב גם עם משקפיים.
במכון שעשיתי - אסותא אופטיק כל הזמן טענו ברוב חוצפתם שהגעתי למצב של ראיה טובה ושאני לא צריך משקפיים. מנהל המקום אפילו אמר לי שעדיף לי לא לשים משקפיים כדי לא להתרגל ולא להיות תלוי בזה למרות שבברור אני מרגיש שאני צריך בייחוד למחשב.
במשך השנה וחצי האלה סבלתי סבל נורא מהיובש ומכאבי עיניים וראש.
מעניין אותי האם זאת אשמת המנתח, או שזה בגלל שלא טיפלו לי ביובש.
וחוץ מזה מה אני יכול לעשות עכשיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח
פרופ' ישראל קרמר31/01/2010גיל שלום רב,
ללא קשר עם תופעת היובש, יתכן ואחרי ניתוח PRK לתיקון צילינדר, הצילינדר נותר בעין ואיננו יורד ל0. לכן במקרים אלו, שהם לא שכיחים, מומלץ לבצע תיקון שזו פעולה פשוטה יחסית, וניתן לבצע אחרי שנה מהניתוח.
לגבי נושא היובש, יובש כשלעצמו עלול לגרום לטשטוש ראייה, אך לא להשארות צילינדר. הצילינדר שנותר זה פשוט בעייה של תהליכי ריפוי באיזור הקרנית או מבנה הקרנית ולא כשל טכני או כשל ניתוחי.
בברכה,
פרופ' קרמר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהמדובר בניתוח תיקון
גיל01/02/2010אני לא ציינתי שמדובר בניתוח תיקון.
לפני 10 שנים עשיתי נותוח באסף הרופא שהיה מוצלח מבחינתי.
לאט לאט חזרו לי מספרי הצילינדר, וגם עם משקפיים לא ראיתי טוב.
במכון שהלכתי אליו לצורך תיקון אמרו שנוצרו לי עיוותי קרנית.
עשיתי ניתוח תיקון. בעין שמאל נשאר לי 0.5 צילינדר ועם משקפיים אני רואה ברור.
אבל בעין ימין לא הצליח ואני חושב שאפילו קצת קלקל. המספר נשאר אותו דבר, וגם עם משקפיים אני לא רואה כל כך טוב. במכון אמרו לי שעדיין יש עיוות.
כמו כן אמרו שלא מומלץ לעשות תיקון שני כי זה רק יכול לקלקל.
חבל כי הניתוחים האלה פגעו לי בראייה באופן לא הפיך.
האם יש דרך נוספת אולי לטפל בבעיה?
אגב מעניין האם זה סיכון נפוץ שאחרי כמה שנים מתיקון של צילינדר יווצרו עיוותי קרנית?
דווקא ממה שהבנתי על הצורה שבה הניתוח שלי עבד. יש לי אסטיגמציה בפנים הקרנית וכדי לתקן,
על פני הקרנית ייצרו תיקון הפוך מאשר באחורי הקרנית, נראה לי הגיוני שמספיק שאחד הנתונים ישתנה במשך השנים בשביל שיווצר עיוות ראיה שמשקפיים לא יוכלו לתקן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתשובה
פרופ' ישראל קרמר02/02/2010שלום,
היות והסתבר כעת כי מדובר בטיפול שניוני כלומר תיקון ע"י PRK חוזר, אני ממליץ לא לעבור ניתוח נוסף, אלא להמשיך מעקב אחרי תהליכי הריפוי בקרנית תוך כדי טיפול ביובש ע"י טיפות מסוג הילוקומוד או ויסקוטירס ג'ל ולהמתין לפחות כשנה מהניתוח על מנת שאפשר יהיה לקבוע מהי התוצאה האופטית הסופית. עיוותים על שטח פני הקרנית מהסוג שאתה מתאר יכוילם להיות ביטוי של תהליכי ריפוי ברמת האפיתל והשכבה מתחתה שעלולים להמשך מספר רב של חודשים לאחר ליטוש חוזר.
בברכה
פרופ' קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהעברה יותר משנה
גיל02/02/2010למעשה עברה שנה וחצי כמעט .
מצב היובש השתפר לאחרונה.
הראיה יציבה כבר בערך 7 חודשים .
האם יש טיפול אחר שאפשר לעשות או שהנזק בלתי הפיך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)