עין 0:0 ועין 1 הצעה שקשה לסרב לה?

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• עין 0:0 ועין 1 הצעה שקשה לסרב לה?
    יעקב
    08/10/2007

שלום,
    אני בן 57 מרכיב משקפיים (קוצר ראייה מספר 4.5 ) ואינני זקוק למשקפי קריאה (קורא ומול מחשב ללא משקפיים) .עברתי בדיקות ונמצאתי מתאים מכל הבחינות לדעת הרופא "ללא שום הסתייגות" .קרנית עבה, מספר יציב,"מיקום" קרנית טוב מאוד (לא הבנתי בדיוק מה זה למרות שהראו לי צילום צבעוני) מבנה עין מתאים .לדבריו הנתונים שלי הם כאלה שגם אם היה לי מספר גבוה -10 הוא היה ממליץ לנתח. לשאלתי האם יש פתרון לראייה מרחוק וגם מקרוב הציע לי הרופא עין אחת במספר 0:0 והשניה ב 1 . לשאלתי האם זה מקובל ענה לי שבגילי הרבה מנותחים עושים זאת ובמקרה הספציפי שלי הוא טען שמספר 1 "זה כלום" וסיכוי גדול שלא אזדקק למשקפי קריאה אלא רק לעתים אם אתאמץ.
    שאלותי:
    האם ניתוח בו נקבע לעין אחת פתרון לראייה מרחוק ולשנייה ראייה מקרוב הוא אכן מקובל? ואם הבעייה לא תיפתר , האם ניתן לעשות "תיקון" ?.
    שיטת הניתוח שהוצעה לי היא סופר ליזיק מה הסיכונים לעומת שיטות אחרות . קראתי אמנם את תשובותיך בנושא לפונים אחרים אך השאלה היא האם ההחלטה צריכה להיות של המנותח שהרי אין לנו את הידע והניסיון של הרופאים.
    תודה
    יעקב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מונו-ויזיאון

ד''ר דוד לנדאו
    10/10/2007

יעקב שלום,

השיטה לפיה ניתוח שבסופו של דבר עין אחת רואה היטב לרחוק ועין שניה נשארת עם מינוס קטן כדי שניתן יהיה לראות איתה לקרוב נראית מונו-ויזיאון (monovision).
    זו שיטה מוכרת מזה שנים רבות כ"טיפול" בזוקן ראיה.

משמעותה היא שהמנותח צריך ללמוד לראות לרחוק רק עם עין אחת ולקרוב רק עם העין השניה.
    בשיטה זו יש וויתור מסויים על איכות הראיה התלת מימדית.
    כ- 40% מהאוכלוסיה לא מסוגלת להתסדר עם ההבדל בין שתי העיניים.

במטופלים שלי המעונינים בשיטה זו אני מציע לבצע סימולציה של המצב לאחר הניתוח וזאת על ידי שימוש למשך שבוע עבודה רגיל בתיקון מלא בעדשת מגע חד פעמית רק בעין אחת ותיקון חלקי עם עדשת מגע חד פעמית בעין השניה. אם המועמד לניתוח מסתדר עם ההבדל בין שתי העיניים אז השיטה יכולה להתאים לו, אם לא מסתדר מאוד ממליץ לא לבצע מונו-ויזיאון.
    בעיקרון ניתן ל"תקן" את העין שלא נותחה לתיקון מלא גם לאחר שנים מהניתוח אך בגילך המשמעות היא שתזדקק למשקפים לקרוב.

בגיל 57 אני אישית לא אוהב לנתח ניתוח לייזר להסרת משקפיים מכיוון שרוב האנשים יזדקקו בצורה זו או אחרת למשקפיים לקרוב בכל מקרה.

חלופה אחרת היא ניתוח קטרקט מניעתי (Refractive lens exchange) עם השתלת עדשה מלאכותית תוך עיניית מולטי-פוקלית. העדשות של היום מביאות כ- 86% מהמנותחים למצב שאין הם זקוקים למשקפיים בכלל גם לרחוק וגם לקרוב. צריך לזכור שניתוח כזה תומן בחובו סיכון גבוה יותר מאשר ניתוחי הלייזר להסרת משקפיים.

שיטת ה"סופר ליזיק" היא שם שיווקי לניתוח לייזר להסרת משקפיים על פני הקרנית (שמות נרדפים אחרים הם PRK, LASEK, ASA ועוד).

אני מקווה שמידע שנתתי כאן יסייע לך להחליט לגבי ניתוח או לא ובאיזו שיטה.

לרשותך תמיד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• דוקוטור לנדאו אתה גדול

בקי
    17/10/2007

כל הכבוד לך על הידע והמיידע ההומוניטרי שהינך מעניק לציבור בזמנך השאול. תודה על תרומתך ביידע לקהילה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו