הסתברות לנזק בלתי הפיך

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• הסתברות לנזק בלתי הפיך
    מוטי
    30/01/2010

דברו איתי במספרים: מהי ההסתברות לנזק בלתי הפיך בעקבות ניתוח לייזר להסרת משקפיים?
    אם יש הבדל בין השיטות השונות, אנא פרטו.

שאלה שניה: מתוך המקרים שבוצע נזק בלתי הפיך - מהו אחוז המקרים שנגרם עיוורון באחת או שתי העיניים? בעצם, אני שואל, מהו אחוז המקרים שנעשה נזק משמעותי בלתי הפיך?

תודה רבה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    הסתברות לנזק בלתי הפיך

הוספת תגובה

• תשובה למוטי

פרופ' ישראל קרמר
    31/01/2010

מוטי שלום רב,
    נזק בלתי הפיך לאחר ניתוח לייזר לביטול משקפיים עלול להיווצר עקב זיהום עקשני או צלקת תגובתית קשה, שהם מאוד נדירים- מקרה אחד לאלפי מקרים. עלולים להשאיר צלקת מרכזית בקרנית למרות טיפול אנטיביוטי בזיהום האקטיבי או טיפול בסטרואידים בצלקת התגובתית. כאשר נותרת צלקת במרכז הקרנית, חדות הראייה הסופית נפגעת, אך זה סיבוך שניתן לטפל בו ע"י החלפת הקרנית בשתל קרנית לכן עיוורון איננו סיבוך שנמצא בתחום הסביר לאחר ניתוח לייזר לביטול משקפיים.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לך, מצב תשובה :

דר לביא שטורך
    02/02/2010

סיכוי לסיבוך קשה שגורם לפגיעה זמנית תפקודית בראיה הוא בכ - 1 ל 10,000 מקרים, בהשווואה לנזק מקביל מעדשות מגע המוערך כיום כ 1 ל 5,000 (כפי שאפשר להבין הסיכוי לנזק קשה משימוש יומיומי בעדשות מגע גבוה יותר )
    רוב המקרים הינם הפכים וניתנים לתיקון באמצעות טיפול תרופתי או טיפול לייזר נוסף. במקרים בודדים בלבד (1 ל 50,000 ) יכול להתקיים נזק שיצריך ניתוח להשתלת קרנית שגם בסופו ניתן לשקם את הראיה.
    אין סיכוי לגרימת עיוורון בניתוחי לייזר להסרת משקפיים באופן מוחלט! לא דווח על מקרים כאלו בספרות המקצועית לא בארץ ולא בעולם.
    כמובן אם מדברים על לקוחות שנותחו והם בריאים ואינם סובלים משום מחלת עיניים אחרת.

כיום שתי השיטות אינן נבדלות באופן מהותי מבחינת הביטחון, מה שחשוב מאוד זה התאמה של השיטה לנתוני המטופל תוך בדיקת התאמה יסודית ומקיפה.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• כל נזק זה גרוע

אולי אני לא אמור להגיב פה, ואולי ימחקו את התגובה.
    אבל תביא בחשבון שגם נזק קטן לראיה או לעיניים, יכול להביא לסבל רב מאוד.
    בלי לדבר על עוגמת הנפש. אני מדבר מניסיון. הסבל שנגרם לי נורא, למרות שאני יכול לתפקד.
    אתה מכניס עיניים בסדר, ואתה לא יודע אם הן יצאו בסדר.
    אני בטוח שהאחוזים שנפגעים במידה לא חמורה הרבה יותר גבוהים ממה שציינו הרופאים.
    לרוב האנשים זה מצליח. אבל אלה שזה לא מצליח להם סובלים מאוד.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו