מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נזק בלתי הפיך?צביה08/02/2010
שלום וברכה
אני קוראת כאן תשובות על נזקים אפשריים מנתוח לייזר, ואם מדברים על נזק בלתי הפיך אני רוצה לתאר את מצבי. עם ראייה של מינוס חמש בשתי עיניים - עברתי ניתוח להסרת משקפיים בשיטת PRK.
מצבי היום לאחר 9 חודשים - יובש קיצוני וכנראה פגיעה בתאי אפיתל. מה שאומר - להשתמש במשחות וג'לים לפני שינה, ובמהלך כל היום כולל שימוש קבוע בטיפות עיניים.
למרות זאת - להתעורר באמצע הלילה בגלל היובש כדי לטפטף שוב טיפות או לשים ג'ל. להתעורר באמצע הלילה זה לא אומר לפקוח עיניים בצורה טבעית אלה בעזרת הידיים בזהירות ולאט. אם לא עולה בידך לנהוג מידת זהירות אתה חווה מין "קריעה" המלווה בתחושת כאבים איומים שלפעמים לא עוברת רק כעבור יום שלם, יום אבוד ומבוזבז מבחינת עבודה + יום של כאבים. במקרים "פחות קשים" הכאבים האיומים עוברים אחרי כחצי שעה! פשוט סבל שקשה מאד לתאר.
זאת ועוד- בגלל היובש הרציני הזה נגרמים זיהומים הגורמים לדלקות עפעפיים החוזרות ונשנות, דבר שלא סבלתי ממנו לפני כן. למה אין התייחסות באזהרות לפני הניתוח למצב שכזה??
שמישהו יקום ויאמר לי שזהו נזק בלתי הפיך. ואם זה נזק בלתי הפיך - מה הטיפול לכך? מה הסיכון בטיפול לכך?
כל זה מבלי להזכיר תיקון יתר של מספר שלא חולף עד כה.
ומבלי להזכיר שעין אחת הייתה צריכה לראות טוב מקרוב ופחות טוב מרחוק (מונווויז'ין) ובפועל העיין הזו לא רואה טוב בכלל מקרוב ולא כל כך טוב גם מרחוק!
אשמח לשמוע חוות דעת בנוגע ל"תיקון" אפשרי ללא סיכון נוסף, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון אחרי 7 שנים
אירית09/02/2010שלום שמי אירית, לפני כ7 שנים עברתי ניתוח להסרת משקפיים אחרי 7 שניםהמספר שלי עלה ל 1.50 בשתי העיניים.חשוב לציין שבפעם הראשונה חתכו לי את הקרנית שבוע הבא אני צריכה לעבור תיקון בשיטת PRK ולמען האמת אני קצת חוששת מתופעות לוואי. בפעם הרשונה החלמה הייתה מהירה ולא כואבת .
אשמח אם תסבירו לי על סיכונים ועל תופעות לוואי שיכולים להיות.
תודה
אירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההסיכונים די כמו שהיו בניתוח הראשון
ד''ר נדב בלפר17/03/2010ללא סיכונים הקשורים לחיתך עצמו. ההחלמה, לעומת זאת איטית וכואבת יותר .... לטווח הארוך זה נראה לי יותר כדאי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתשובה לצביה
ד``ר עמי הירש09/02/2010צביה שלום רב,
אכן את מתארת מצב של יובש קיצוני שלאחר ניתוח. קיימות שיטות נוספות לטיפול בבעיית היובש לדוגמה פלגים בתעלת הדמעות או סגירה חלקית של פתחי תעלת הדמעות, טיפולים אותם לא ציינת במכתבך.לגבי התוצאה האופטית 9 חודשים לאחר ניתוח בהחלט ניתן להתייחס אל המצב הנוכחי כאל מצב קבוע. ולכן בנושא טיפול מתקן עלייך לפנות אל הרופא המנתח שלך. בנושא היובש כאמור קיימים אמצעים טפוליים נוספים מלבד טיפות וג'ל
בברכה ובהצלחה,
דר' הירש עמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלד" הירש, בעניין היובש-"פלגים" וכד'
צביה11/02/2010בהמשך להודעה שלי ולתשובתך, ברצוני לשאול, הרופא המטפל בי לא ממש שש לתת לי טיפול ב"פלגים" או דומה, לפני כחדשיים שהעלתי את הנושא הוא התייחס לכך בביטול כאילו זה לא כדאי או לא שווה , אני יצאתי משם בתחושה אולי באמת זה לא טיפול אפקטיבי. או שאולי עדיין מוקדם (זה היה 7 חדשים אחרי הPRK).
ברצוני לשאול, האם זהו טיפול שיכול לגרום סיכון כלשהו? האם יש "צלקות" או בליטות הנראות בעין והאם באמת יש אפקט ז"א מטופלים ביובש קיצוני אכן דווחו על שינוי לטובה והקלה.
עוד דבר - האם היובש שתיארתי בעיניים הוא נתון קבוע או יש סיכוי כלשהו שהדבר יחלוף ומהו הסיכוי?
תודה רבה לתשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתשובה בנושא פלגים
ד``ר עמי הירש14/03/2010לפני החדרת פלגים קבועים מוחדרים פלגים זמניים שהשפעתן היא למשך מספר ימים בלבד וזאת על מנת לוודא שאכן עצם החדרת הפלגים משפרת את המצב. רק לאחר דיווח כי החדרת הפלגים הזמניים גרמה להקלה תבוצע החדרת הפלגים הקבועים. אין סיכונים מיוחדים מהליך זה שכן הפלגים מוחדרים לתעלת הדמעות. אני אישית משתמש בפלגים שנים רבות ורוב המטופלים נהנו מעצם הטיפול.
בהצלחה
דר' הירש עמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)