שאלות חשובות נוספות לפני תיקון

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• שאלות חשובות נוספות לפני תיקון
    גולן
    18/02/2010

בהתייחס לתשובת פרופ' קרמר בנושא הילות וסנוורים אחרי ניתוח Lasek+CV. יש לציין שכבר עבר למעלה משנה מהניתוח (שנה וחודשיים), אין שום שיפור בטיפול בטיפות סטרואידים מבחינת תופעות הלוואי של ההילות. הסיכוי שזה נובע מעכירות קלושה ביותר ואפילו רופא אמר את זה מהסיבה שנשאר כמות כל כך קטנה שאין לה משמעות כלל, אך בכל זאת מנסים בטיפות אלו. טיפות מסוג אלפאגן עזרו לשלושה ימים בלבד ולאחר מכן לא היתה להם שפעה. לא ניסיתי טיפות פילוקרפין, אך אני לא רוצה להיות תלותי בטיפול זה.
    יש לציין שתיקון אופטי באמצעות משקפיים בבדיקה אינו שיפר כלל את תופעות הלוואי, וכמעט בטוח שסיבה לתופעות אלו קשורות באופן ישיר לקוטר האישון ביחס לשטח הטיפול. כרגע אני ככל הנראה אבצע ניתוח נוסף בעין ימין בשיטת CV בקוטר נרחב.
    עובי קרניות שנותרו 450 מיקרון בשתי העיניים.
    מספרים שנותרו בעין ימין: 0.75- צילינדר, 0.25+ מספר.
    עין שמאל: 0.25- צילינדר ללא מספר.
    לפי פרופ' קרמר יש סיכוי שתיקון בלייזר עלול ליצור מספר או צילינדר.
    1. מה הסיכוי שישאר מספר לאחר ניתוח תיקון בעין ימין?
    2. בעין שמאל נשאר מספר קטן יותר, האם זה אומר שבמידה ויוחלט לבצע ניתוח תיקון בעין זאת יש סיכוי שיווצר מספר? מה היא דעתכם בנושא, האם כדאי לי לבצע ניתוח תיקון בשתי העיניים ובמידה ויווצר מספר לעשות ניתוח שלישי? (יש לציין שזה ניתוח מסוג Lasek ולא Lasik)
    תודה, יש לציין שאני ממש לפני ניתוח בעין ימין ואשמח לשמוע תשובה שתענה על שאלות אלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לגולן לפני ניתוח משלים

פרופ' ישראל קרמר
    23/02/2010

גולן שוב שלום,
    צילינדר בדרגה 0.75 זהו צילינדר יחסית קטן לדעתי מכדי שיצדיק טיפול לייזר מתקן בשלב זה בהתחשב בעובדה שלאחר ליטוש לייזר מסוג PRK/LASEK ישנה התרבות של תאי האפיתל באיזור הליטוש ובנוסף יש גם התרבות של תאי רקמת חיבור באיזור הליטוש וכל התהליכים הביולוגיים האלו יכולים להשפיע על תוצאה של ליטוש כל כך שטחי בדרגה של 0.75 צילינדר. כדי להביא לתוצאה משמעותית של תיקון הילות יש ללטש בכיוון היפראופי היות וזהו ליטוש היקפי ואז לצפות שהתוצאה תהיה בכיוון של קוצר ראייה. כלומר, תישאר עם מספר מסויים לאחר הניתוח.
    כמובן שכל רופא מחזיק בדעה שונה, אך נראה לי שלא כדאי בשלב זה לבצע טיפול וממליץ לך לנסות טיפול בפילוקרפין.
    בברכה, פרופ' קרמר ישראל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו