המשך

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• המשך
    גולן
    23/02/2010

תודה לפרופ' קרמר על התשובה המפורטת, אתייעץ על כך בבדיקה לפני תיקון (אם יוחלט על כך) ביום שני הקרוב עם ד"ר לוינגר .

1. כמה מספר ישאר לי במידה ויוחלט על תיקון היפראופי ליטוש היקפי (לפי השיטה שאמרת) , להערכתך? האם זה מספר שיצריך משקפיים \ ניתוח נוסף?

2. כמה בטוח ויעיל טיפות פילוקרפין בשימוש לאורך זמן?

3. במידה ולא יועילו, או במידה וההשפעה שלהם תיסר לאחר זמן כלשהו, וכן לא יעלה המספר גם לאחר מספר שנים, מהו הפיתרון יהיה להערכתך, לבצע תיקון ואז שוב תיקון (שלישי) לאחר זמן מסויים אם יווצר מספר משמעותי, הרי ברור לי שאני לא מסוגל להישאר עם המצב הזה ככה?

4. שמעתי שניתוח מסוג PRK\LASEK ניתן לבצע ללא הגבלה בהתאם לנתוני העיניים, האם זה לא נותן לי "אור ירוק" לביצוע ניתוח למרות זאת?

בתודה ובהערכה רבה מאוד, גולן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    המשך

הוספת תגובה

• המשך

גולן
    24/02/2010

רק פרטים נוספים לתשובה כוללת: אני כיום בן 21 (את הניתוח ביצעתי בגיל 20).
    המספר שלי היה יציב למשך הרבה שנים (5 שנים בערך).
    לפני הניתוח היו לי מספרים גבוהים יחסית 6- בערך ללא צילינדר.
    הנתונים שהוקלדו בניתוח: OPTICAL ZONE: 5.5*5.8
    ABLATION ZONE: 8.0
    עובי קרנית שנותר 450
    קוטר אישון ללא הרחבה8.0*8.4, ולאחר הרחבה: 8.2*8.5

תוספת שאלה אחרונה: איזה נתונים להערכתך כדאי לכתוב על מנת לא לקחת סיכון נוסף לתופעות לוואי מבחינת optical +ablation zone להערכתך אע"פ שאין מספיק נתונים?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה אחרונה

גולן
    25/02/2010

לפי הבנתי ע"פ הרופא, אין קשר איזה מספר נשאר, עצם זה שמרחיבים את קוטר, שטח הטיפול, בשיטת CV, אז מתאדה גם ככה קרנית רבה ומושג שיפור ניכר באיכות הראיה.

עצם זה שמשנים את שטח הטיפול מ- 5.5*5.8 ו- ablation zone:8.0
    ל-7.0*7.0 ו- ablation zone:9.0 זה גם ככה מאדה גם ככה קרנית רבה יחסית באיזור שלא טופל מבחינת ה- optical zone, ובכך משפרים באופן ניכר את איכות הראיה.

סליחה על הרבה שאלות, תודה מראש, מקווה לקבל החלטות נכונות בקרוב גם מתשובות לשאלות אלה.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון לייזר

פרופ' ישראל קרמר
    07/03/2010

שלום רב,
    באופן כללי תיקון לייזר לטיפול בהילות יביא לשינוי במספר, כלומר, יוותר מספר לאחר הטיפול.
    אם יבוצע טיפול לתיקון (+) ישאר (-), ואם יבוצע טיפול לתיקון (-) בקוטר רחב ישאר (+).
    לגבי אישון רחב, בקוטר 80*8.4 , יש לבצע ליטוש בקור של 7.5 מ"מ לערך, עם transion zone של כ8.5 מ"מ לערך.
    עליך לקחת בחשבון שתצטרך משקפיים לאחר הטיפול.
    פילוקרפין באחוז נמוך אפשר לקחת במשך שנים.

בברכה,

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• אותה הבעיה בדיוק

ניר
    29/02/2012

שלום גולן.

אני בדיוק כמוך סובל מאותה הבעיה.
    יש לציין שאני בן 23 ועשיתי את הניתוח מסוג Lasek לפני כשנה ושלושה חודשים אצל ד''ר שמואל לוינגר במרפאת עיניים בירושלים.
    השתמשתי בטיפות אלפאגן במשך תקופה של כמה חודשים ובאמת היה שיפור אמנם רק כאשר הייתי בהשפעת הטיפות.
    כיום הן כבר לא עוזרות ויש בחודש האחרון תופעות סנוורים שיותר מפריעות ממקודם והילות יותר גדולות. אני לא יודע אם זה קשור לניתוח העובדה שלאחרונה נהיו תופעות קצת שונות או שזה משהו אחר. אבל בכל מקרה תמיד היו מריחות של אורות בלילה (כמובן רק לאחר ניתוח הלייזר).
    כמו כן גם לי יש אישונים ממש גדולים ועיניים בהירות.
    הומלץ לי על ידי ד''ר לוינגר להשתמש בטיפות פילוקארפין 0.5 אחוז שגם כן מכווצות אישונים ובמידה ולא יעזרו לי אז לעשות שיוף חוזר. להגדיל את השטח הניתוחי או משהו.. כמו שהסברת אתה... (המלצות של ד''ר לוינגר). ד''ר לוינגר התחייב שאני אראה מצויין ולא נראה מודאג כלל ואמר שאני מודאג יתר על המידה. על פיו אני רואה כרגע 3\4 טוב ואני אראה מושלם אם צריך אז אחרי ה"תיקון" הזה שדיברתי עליו שאני מבין שאתה עומד לעבור בימים הקרובים..
    לפני הניתוח המספר שלי היה בעין ימין 3 ובשמאל 2.75
    כיום אני רואה 6\6 ולפעמים בבדיקות אומרים שאני רואה אף יותר טוב (5\6).
    רק בעיית הלילה זה מה שמפריע לי. תופעות הלוואי מהניתוח.
    אשמח אם תספר לי על התהליך שאתה עובר כי אני מבין שאנחנו ממש באותה הסירה.
    תודה רבה מראש ובהצלחה, ניר.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו