אחרי PRK

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• אחרי PRK
    בת
    21/04/2010

שלום וברכה

אני שנה אחרי PRK לתיקון קוצר ראייה מינוס 4 שהיה לי.
    בבדיקת ראייה שעברתי אצל אופטומטריסט המצב היה שאני רואה קרוב ל66 אבל בצורה לא ברור. יש מעין כפילות בראייה בעין אחת .
    הוא ניסה לתקן לי זאת אבל כל סוג של עדשה שהוא שם לא תיקן את המצב. לבסוף הוא החליט לתת לי משקפיים עם עדשות +חצי ואמר שבעזרתם אראה בצורה ברורה יותר גם לקרוב וגם לרחוק אם ארצה.
    ואכן באמצעות המשקפים הללו אני רואה יותר טוב למרות שהם אינם מתקנים את העוות הזה בראייה.שרואים בכפילות.
    שאלתי היא מהו העיוות הזה ומה זה אומר שלא מצליחים לתקן את הראייה באמצעות משקפיים?
    דבר נוסף - למרות שעם המשקפיים אני רואה ברור יותר , העיניים ממש מתאמצות בעזרת המשקפיים ואני מרגישה צורך להסיר אותם תכופות.
    הדבר שצרם לי יותר מכל הוא שברגע שהסתכלתי על צבעים באמצעות המשקפיים הצבע נראה נקי יותר חד וברור. ללא המשקפיים הצבעים נראים דהויים. מדוע זה כך?
    מה זה אומר כשלא מצליחים לתקן ראייה באמצעות משקפיים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    אחרי PRK

הוספת תגובה

• שווה בדיקה

ד''ר נדב בלפר
    26/04/2010

ייתכן ויש יובש. אולי צלקת מיקרוסקופית. אולי קטרקט (לא יודע בת כמה את). אולי בעיית רשתית.
    ועוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב

פרופ' ישראל קרמר
    26/04/2010

שלום רב ,
    יתכן ומדובר בבעייה של אי סדירות קלה של שטח פני הקרנית באיזור ליטוש הלייזר ,ותופעה זו עלולה לקרות והיא לוקחת תקופה ארוכה יחסית להיעלם. יתכן גם כי מדובר בתופעת יובש.אני מציע להתחיל טיפול בטיפות הילוקומוד -5 פעמים ביום .
    בברכה פרופ' קרמר

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו